O fază penală rău

Să vedeți la ce riscuri se supun unii bloggeri pentru a oferi publicului niște materiale de calitate. De exemplu Ocsike și cu mine de ceva vreme ne gândeam să fotoghrafiem cea mai săracă zonă din Valea Jiului.

Nu, nu este vorba despre cartierul Dallas din Vulcan, cum cititorii familiarizați cu această zonă ar crede, ci despre un cartier de locuințe din Aninoasa, cartier al cărei denumire îmi scapă, cartier care se află în dreapta drumului DN66A cum te pregătești să intri în municipiul Vulcan.

Momentan nu pot decât să pun o poză, fiind încă în tren iar procesarea maimultor poze putând dura pana la trei ore, însă poza aceasta este reprezentativă pentru vcartierul respectiv. În contrapondere trebuie să spun că un astfel de peisaj nu este caracteristic Văii Jiului. Iată:

Ei bine, cu martori, faza penală a fost cam așa. Ocsike și cu mine am coborât din mașină, IGI se uita la noi cum facem poze iar 314ra2 era la volan, așteptând să ne facem damblaua. Cuprins de un caractyeristic moment de influență jurnalistică, m-am îndepărtat de mașină, spre a fotografia mai bine. În timpul acesta, de Ocsike s-au apropiat trei hăndrălăi pe biciclete, de o anume etnie, care vorbeau cu el privindu-i aparatul de fotografiat.

La un moment dat, într-un cretin moment de maximă sinceritate,. Unul dintre el întreabă, dovedind un interes vădit:

– Și, e scump aparatul?

– Nu, răspunde Ocsike, e chiar ieftin.

Dacă spunea că e scump nu prea văd cum am fi ieșit întregi de acolo. Bine, un altul a întrebat

Ne faceți poze ca să ne aduceți ajutoare de sărbători?

Fac aici o scurtă paranteză vizavi de ceea ce spunea Sam la un moment dat și anume că imaginea româniei este dată de orfelinatele suprapopulate de copii romi cerșetori. Cred că avea dreptate, la modul în care și acești oameni tot așa se văd.

Ei bine, știu că sunt mai multe faze penale, dar țin să mai continui, spunându-vă că se întunecase de tot când ne-am întors din Uricani, iar în cartier nu ardeau decât două, poate trei becuri. Uitându-vă la antele acelea să nu credeți că nu au curent. Au, dar și-au pus păturile în geam ca să nu se vadă că fură electricitate.

Și-apoi, pentru o razie pe acolo trebuie să mobilizezi o bună parte din trupele speciale ale județului, ceea ce administrativ este cam greu, dacă nu imposibil.

2 Comentarii

  1. ocsike 29 noiembrie 2010 la 11:56 - Raspunde

    E colonia din Iscroni

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.