O prostie…

Pentru că am un spectru larg la Facebook, am văzut că au circulat, în special prin filieră americană, articole prin care se încerca inducerea ideii că masacrul de la Umpqua din Oregon ar fi fost motivat religios și ar fi fost de sorginte anti-creștină.

Înainte să mă prunuț, totuși, am preferat să aștept niște relatări clare, ne-emoționale, a ceea ce s-a întâmplat, de fapt, acolo. Și n-a fost, în niciun caz, o persecuție anti-creștină într-o țară creștină.

Pur și simplu, Cristopher (este acesta un indiciu destul de bun?) a ucis pe cine a vrut el, pe cine l-a enervat sau pe cine avea vreo pată. Nu era vorba despre religie, sau rasă, sau alte chestiuni, omul nu urmărea un scop anume, altul decât răzbunarea.

Restul este manipulare.

2 Comentarii

 1. Tudor 15 octombrie 2015 la 23:52 - Raspunde

  In goana dupa sange si Clickbait, media ar face orice inclusiv inventarea unor fapte ale criminalului.
  La fel cum protagonistul din Nightcrawler isi pune partenerul in calea gloantelor doar ca sa aibe o filmare mai dramatica la dispozitie odata cu moartea lui.

  Ce ar trebui in schimb sa ne ridice semne de alarme este lipsa totala de interventie a autoritatilor. Cu totii ne-au spus si ne spun in continuare ca “avem nevoie de acces prin backdoor, avem nevoie de supraveghere invaziva ca sa va tinem in siguranta de criminali, teroristi, pedofili etc.”. Ce s-a intamplat in aceasta situatie?

  http://arstechnica.com/tech-policy/2015/10/ominous-messages-left-on-4chan-day-before-oregon-college-killings/

  ” In 2013, a man who shot two women at a Virginia shopping mall announced his crimes in advance on 4chan and even gave his name.”

  2 cazuri cat se poate de clare in care cineva isi anunta public[chiar daca e vorba de un public restrans] intentia de a comite un act criminal, iar autoritatile care ne supravegheaza la modul ilegal si invaziv nu misca nici macar un singur deget. Nu poti sa mai vii cu scuza ca ” am nevoie sa te spionez oriunde, oricand si oricum ca sa te tin in siguranta” in cazul in care un anunt public al unui act criminal nu este luat in considerare. John Oliver probabil ca e trecut pe lista neagra NSA din cauza interviului cu Snowden in Rusia, dar un criminal e lasat in pace sa-si duca atrocitatea la capat? Se aduna in mod constant dovezi ca un asemenea sistem e cat se poate de ineficient in a preveni o tragedie…

  http://arstechnica.com/tech-policy/2014/01/report-nsa-bulk-metadata-collection-has-no-discernible-impact/

  • Robin Molnar 18 octombrie 2015 la 13:14 - Raspunde

   Nici autoritățile nu reacționează, nici reacția societății civile nu este prea voluptoasă…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.