Paradoxuri moldovenești

Când am mers spre casă în weekend, Sâmbătă, am stat lângă o fată din Chișinău ce mergea la rude la Oțelu Roșu. Printre altele, constat că România se vede un pic diferit, din partea aia, întrucât ei au nevoie de viză pentru a intra în România.

Ce nu cred că se înțelege este că ei nu intră în România, ci în spațiul Uniunii Europene. Este o mică mare diferență. Plus că, să o spunem pe aia dreaptă, ei sunt statul care obține cel mai ușor vizele de intrare în UE pentru cetățenii săi. Asta una la mână. Apoi, suma de 100 de euro pe an, pentru rezidență, lor li se pare mare. Poate că și este, nu știu, nu sunt în poziția socială necesară pentru a comenta asta.

Totuși, poate ar trebui să reflectăm un pic la aceste două aspecte.

4 Comentarii

 1. Gicu 25 octombrie 2010 la 23:27 - Raspunde

  Am auzit acu vreo 5 ani de la un prieten, ca un profesor avea un salariu cat pretul unui pa chet de LM.

 2. xtall 25 octombrie 2010 la 23:50 - Raspunde

  Pentru unii este o suma, pentru alții nu.
  Eu cred ca se cam face tapaj sentimental pe tema asta, nu e treaba chiar asa neagra.
  Sunt mai la curent având neamuri acolo, cumnatu’, tot profesor în Moldova s-a lăsat (e drept ca în învățământ la ei se plătește cel mai prost posibil) și de câțiva ani lucrează la o firma de centrale termice, ia vreo 6-700euro, alt cumnat lucra în telecomunicații și el ia tot vreo 700.
  La soacra-mea în schimb e cam naspa, ia salariul când pica frunza =)
  O alta ruda are o afacere mica legata de servicii in construcții, ăluia ii merge super beton, e drept ca nu-l vezi toată ziua ..și vine frânt, dar … scuza-ma, se merita.
  Niște cunoștințe lucrează pe la instituții publice, și aia merg bine, dar majoritatea și lucrează în plus, în privat, internetul sa trăiască =D .
  Asa ca nu poți spune ca e o situație [b]generala [/b]de naspa, nu e chiar deloc cum se aude, sunt firme și instituții unde e rău, într-adevăr, dar nu e deloc la modul general situația.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.