Pisica

Din paharul meu de cidru au băut un om şi-un tigru. Mă rog, pisică. Dar să vă povestesc faza. Nu ştiu cum am găsit la mine prin cameră nişte hrană uscată pentru pisici veche, de prin Septembrie. Şi cum am coborât jos să duc gunoiul am zic să poate ar fi drăguţ din partea mea să o aruncf frumos lângă pubelă, să o mănânce vreo pisică în trecere pe acolo.

În fine, cobor şi ajung în parcarea din faţa blocului. Şi nu mică mi-a fost mirarea să văd o mâţă albă suită pe gipanul unui vecin. Gata, îmi zic, am găsit victima. Trec mai departe şi duc plasa la pubelă, după care mâ întorc lângă maşina vecinului. Pisica dădea să coboare, fiindcă maidanezii de care se refugiase au plecat.

Mă apropii de maşină. Pisica nu mă vede. Scot punga din buzunar şi o chem. Mâţa era deja în mijlocul drumului. Şi nu ştiu cum a venit lângă mine. Instantaneu e puţin spus. Era extaziată de-a dreptul. Cred că nu vazuse mâncare săptămâna asta. Efectiv se zbătea acolo lângă mine şi nu se putea concentra să găsească mâncarea împrăştiată cu grijă pe asfaltul trotuarului. Era la fel de entuziasmată precum partenera, când o iei pe la spate şi-i spui că poziţia respectivă o înnebuneşte şi pe secretara ta. În fine. Iau mâna şi ating mâncarea cu ea, ca să-i atrag atenţia lu’ zbuciumata de nea (mâţa albă) că păpica e fix în faţa mea.

Nici n-am atins bine bobiţele că pisica era peste tot pe ele. Chiar mi-a împins mâna la o parte cu fermitate, ceva de genul: “hai, fraiere, valea, că nu ai tu faţă de boabe dinastea”. Normal, fiind un tip cu bun simţ m-am cărat naibii de acolo, până nu începea aia să mă gherăie. Peste vreo 5 minute m-am uitat după ea, era tot acolo. Mâncase şi acum păzea prada.

Da, îmi plac pisicile. Chiar şi cele rebele. Uneori independenţa este un semn de inteligenţă.

6 Comentarii

 1. Adrian 26 noiembrie 2008 la 17:09 - Raspunde

  Imi plac pisicile. Mai mult decat cainii. Imi place, dupa cum ai zis, independenta lor. Imi place ca sunt haioase si pufoase. Imi place ca sunt putin mai egoiste (daca un animal poate fi asa), si ca din cauza asta par mai demne.
  Mi-ar placea sa am si eu una… dar la bloc (si la cat de aiurit sunt eu) e cam greu.

 2. Mihai Todor 26 noiembrie 2008 la 19:37 - Raspunde

  Mai ales cand lasa floci si apoi pisha si caca tot apartamentu\’ 😛

  • Robin Molnar 26 noiembrie 2008 la 20:15 - Raspunde

   :woohoo: Mâţa mea îi o lady. :woohoo: Are nisip afară să nu împută casa ci balconul, flocii nu-i cad decât vara şi este foarte cuminte. :woohoo: Desigur, când vrea ea. :woohoo:

 3. underthebridge 27 noiembrie 2008 la 07:49 - Raspunde

  tot cainii is cei mai faini si mai destepti…

  • Robin Molnar 27 noiembrie 2008 la 08:21 - Raspunde

   :woohoo: Chestie de gust. Mie îmi plac şi câinii şi pisicile. :woohoo: Dar am pisică. :whistle:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.