Ploaie de Decembrie

Începem cu un citat din Bacovia:

“Plouă, plouă, plouă,
Vreme de beţie –
Şi s-asculţi pustiul,
Ce melancolie!
Plouă, plouă, plouă…”

De două zile plouă tare de tot afară, de două zile ne-a luat sictirul pe toţi, rău de tot. Nu este normal să plouă în Decembrie. Şi nu este normal să fie ploi intense, primăvăratice. M-aş fi aşteptat la o ploaie mocănească (aşa îi spune aici), să plouă câte o săptămână fără să se întâmple vreo tragedie, pentru că stropii sunt mici, deci şi cantităţile de apă sunt neglijabile.

Dar nu, acum plouă tare, aproape torenţial. Şi unii imbecili spun că este normal ce se întâmplă şi că încălzirea globală e doar vraja mării. În fine, am vorbit despre asta de multe ori, deja, şi astăzi, din cauza vremii nebune, nu am energia necesară de a mă repeta.

Priviţi hal de iarnă. Aşa ceva ar fi normal în sudul greciei şi sudul italiei, în Decembrie, nu într-o zonă răcoroasă de munte, în România.

Urăsc zăpada şi frigul, dar, la naiba, vreau iarnă!

4 Comentarii

 1. xtall 18 decembrie 2008 la 21:46 - Raspunde

  S-a schimbat vremea cu siguranţă, acum vreo 35 ani la vremea asta era imposibil să nu fie zăpadă, an de an era cât streaşina casei (la bunici), nu puteai nici să circuli, acu e canci, au dispărut cel putin 2 luni de iarnă (şi aia câtă mai e …vai de mama ei).
  Parcă suntem in seră, ploaie, umezeală, soare si cam atât.

  • Robin Molnar 18 decembrie 2008 la 21:53 - Raspunde

   🙁 Nici nu vreau să mă gândesc în ce hal o să fie agricultura peste 10 – 20 de ani. 🙁 O să mâncăm rădăcini cu cenuşă, ca ăia din Coreea de Nord…

 2. Adrian 19 decembrie 2008 la 09:47 - Raspunde

  \”vree de betie\” – te trezesti ud si nu mai stii de ce. Dar macar nu ingheti in vreun sant… 🙂

  @Xtall: \”an de an era cât streaşina casei\” – asta imi zice si mie bunica-miu. as speram ca e doar o chestie trecatoare… 🙁 :unsure:

  • Robin Molnar 19 decembrie 2008 la 11:02 - Raspunde

   😀 Cred că băuşi ceva… 😀 Vreme de beţie e scris corect… 😀 Aşa povesteşte şi mama, că era zăpada de 1 metru, 1 metru şi jumătate, în unii ani. 🙁

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.