Poze vechi din București

Le-am pus aseară pe site, mă rog, era deja târziu în noapte, dar de somn, și de tăune ce pot fi câteodată, nu am dat bine click pe butonul de salvare și publicare a articolului, am închis fereastra și m-am pus să mă culc. Bleg, cum sunt doar foarte, foarte rar, n-am auzit nici ceasul, că deh, n-am puteri paranormale, ținând cont că era telefonul pe silențios…

Mă trezesc frumos, din greșeală, și mi se părea mie că e cam lumină pe afară, dar no… Mă uit pe telefon să văd cât e ceasul, ohoho, și o tai turbo Enterprise la muncă. Și no, după aia am văzut că nu este nici articolul pe site, ca să fie meniul complet, adică. Așa că, fiind în  pauza de masă (e pompos spus, cred că o să-mi iau niște covrigi că p-aici ninge și n-am chef să merg acasă) mi-am făcut timp să rescriu acest articol.

No bun, privind pozele vechi din București (click, adică), am ajuns la câteva concluzii, mai mult sau mai puțin interesante. Să vedem:

 • Ăia aveau bordeluri pe vremea aia, se observă și din câteva poze. Numele bordelului din care am imagini este: Crucea de piatră, un nume cel puțin interesant pentru tipul serviciilor sociale oferite. Cred că bătrânii discutau în jargon, pe vremea tinereții lor:

– Ce facem?

– Bă, io mă duc până la "biserica" Crucea de piatră, să mă "rog" un pic…

Ah, și cică noi suntem ăia așa și pe dincolo, niște depravați vai și amar de moralitatea noastră!

 • Fundamental, cred că nu ne-am schimbat prea mult ca popor, în ultimii 100 de ani. În corelare cu ceea ce spuneam legat de bordel, am văzut o poză extrem de expresivă, în care un coate-goale, sărac lipit pământului, rupt în fund de foame, nu așa, își cheltuia toți banii, cine știe cum și în cât timp strânși, la bordel. Era desculț și jegos, dar no, petrecea și el… Așa sunt și diverși puleți în ziua de azi: ciumegi în ziua de salariu, în rest bagă doar covrigi, că nu le ajung banii și de iaurt. Iată:

O prestatoare dansând cu un client, la bordelul Crucea de Piatră.

 • Pe vremea aia erau inundații. Serios? Păi și autoritățile la ce mai sunt surprinse și-n ziua de azi că plouă în București?
 • Oh, da, păi pe vremea aia când ningea apăi îi dădea, tăticu, mult și bine. Desigur, autoritățile sunt și acum luate prin surprindere.
 • Bucureștiul avea un aspect închegat, datorită unei anume uniformități a stilurilor arhitectonice folosite. Cea ce, desigur, nu mai este cazul, astăzi, pentru că fiecare știe cel mai bine ce vrea să construiască.
 • Perioada interbelică cred că a fost apogeul dezvoltării social – economice. Cred, sincer, că pe vremea aceea țara era mai OK decât este ea acum, cu tot UE-ul și NATO-ul în care ne-am integrat.
 • Da, comuniștii au construit mult. Și rău. După ce au dărâmat cam tot ceea ce era construit, tot de noi, în cel mai pur stil românesc. E păcat că majoritatea clădirilor care se văd în poze nu mai există. Și nici n-avem bani sau spațiu să le refacem.

După cum scrie și în instrucțiunile din galeria foto, vă recomand să folosiți extensia CoolIris (PicLens) pentru browser. Experiența este unică.

11 Comentarii

 1. ocsike 28 ianuarie 2010 la 10:16 - Raspunde

  Faine pozele… ce aerisit era oraşul… 😆

 2. Mihai Todor 28 ianuarie 2010 la 10:35 - Raspunde

  Sunt sadic dacă spun că poza [url=http://www.robintel.ro/index.php/component/option,com_phocagallery/Itemid,100012/catid,76/id,3444/tmpl,component/view,detail/]asta[/url] îmi aduce aminte de niște sarmale? 😛

 3. ciresica 28 ianuarie 2010 la 14:14 - Raspunde

  sau de niste fasole batuta cu carnaciori?:D

 4. ocsike 28 ianuarie 2010 la 15:04 - Raspunde

  Numai la mâncare vă stă mintea… o fi efectul rețetelor lui Robi? 😛

 5. ciresica 28 ianuarie 2010 la 15:05 - Raspunde

  el e de vina ca ne ispiteste cu pozele cu mancare…noi suntem copii cuminti si nu facem nimic rau 😀

 6. ocsike 28 ianuarie 2010 la 18:27 - Raspunde

  Poi normal că e vina ta, că le faci poftă 😛

  • Robin Molnar 28 ianuarie 2010 la 18:55 - Raspunde

   😆 Lasă, că şi mie îmi fac alţii poftă. Mă rog, altele. 😆

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.