Puii de baltă
Acuș-acuș vine primăvara și va începe sezonul de măcel pe lacurile și bălțile patriei, când hoarde de braconieri vor merge să recolteze pui de baltă, măcelărind broaștele.
Sezonul de recoltat puii de baltă durează între șapte și paisprezece zile, iar în medie, în funcție de locurile unde merge la recoltat, un precupeț care se ocupă cu așa ceva poate strânge între 10,000 și 40,000 de perechi de piciorușe de broască (pe sezon).
Să zicem că n-ar fi o problemă dacă s-ar recoltat de pe tot felul de bălți, însă unii merg la recoltat/ braconat în rezervații (de exemplu în Parcul Național Retezat), dimensiunile măcelului fiind inimaginabile.
Practica aceasta precum și aridizarea continuă ar putea avea efecte negative și ireversibile asupra lanțului trofic.
No, până și eu am mâncat pui de baltă, dar nu mi s-au părut deosebiți sau ceva. O singură dată, desigur, ca să nu mor prost. Voi ați mâncat. Vă plac? Aveți o rețetă preferată?
Lasa un raspuns