Scurt, despre nunta regală londoneză

Nu m-am uitat la toată distracția cu nunta lui William și Catherine, în principiu pentru că am dormit până la ora 13;17 și am plecat la bancă. Dar, din puținul pe care l-am văzut, am remarcat niște chestii:

 1. Oamenii erau foarte ordonați. Mergeau în spatele polițiștilor care îi conduceau, la pas, până în fața Palatului Buckingham. Oamenii nu au mers să se cațere pe garduri și să facă nu știu ce poze, ci au mers să se bucure pentru cei doi tineri proaspăt căsătoriți.
 2. Porta de la Palatul Buckingham era deschisă, ca și gest simbolic. La noi ar fi fost invers, dacă ai fi reușit să treci de tranșee.
 3. Când și-au spus jurămintele în biserică se priveau în ochi și atât de frumos și de sincer spuneau toate cele, că-mi stătea mie inima în loc. Vă jur, jumătate dintre invitații de la catedrala Webminster Abbey n-au respirat cât s-au rostit cuvintele acelea.
 4. Ducele și ducesa de Cambridge, că despre ei este vorba, s-au sărutat de două ori la balconul Palatului Buckingham, de s-au topit toți pe acolo, inclusiv eu, în timp ce mă scurgeam din fotoliu.

Casă de piatră și fie ca niciodată familia regală britanică să nu ne mai dea pe mâna canaliilor, cum au făcut în 1945.

2 Comentarii

 1. lupeneanul 29 aprilie 2011 la 16:06 - Raspunde

  mie nu mi se pare atat de extraordinar. nu am nimic cu insurateii… casa de piatra, da se vede de la o posta ca e o regie bine pusa la punct. in MB sunt tensiuni sociale, se stie… si exact ca la noi, atentia trebuia mutat pe altceva. cat de mediocrii sunt oamenii..

  • Robin Molnar 29 aprilie 2011 la 17:42 - Raspunde

   Mi-e teamă că faci o confuzie gravă, amestecând tensiunile sociale cu nunta regală. La ei există ceea ce numim comunitate și atenția acesteia nu se mută cu un eveniment monden ca la noi, pentru că la ei rezolvarea problemelor, nu amânarea rezolvării acestora, este o politică de stat. Nu poți, așadar, compara UK cu România. Noi nu avem o tradiție nici măcar semi-democratică așa cum o au ei.

   Luni presa va scrie din nou despre scumpirea cu până la 400% a studiilor superioare, despre înghețarea salariilor vreo cinci ani și așa mai departe. Pe de altă parte, să nu crezi că mulți oameni nu s-au bucurat sincer la nunta celor doi, întrucât mesajul transmis a fost acela că dragostea reală există.

   Este un timp pentru toate, avem și noi acest proverb. Azi e zi de sărbătoare, dar de luni va fi totul cum a fost și până acum. Aș vrea să înțelegem și noi că nu ne ajută cu nimic să înfierăm în fiecare zi. Câteodată trebuie să faci o pauză și să te bucuri de viață.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.