Scurtissime – 25 August 2013

 1. Foarte educativ videoclipul cu diferențele dintre sexul pornografic și sexul real.
 2. Oare care va fi criteriul de selecție pentru atribuirea bicicletelor? De fapt, eu am o altă problemă, nu am unde parca bicicleta, iar blocul comunist în care stau are casa scării îngustă, așa că trebuie să-mi rup oasele cu ea pe scări. Oare nu s-ar putea face niște parcări pentru biciclete, păzite?
 3. Porumbeii din Moscova sunt loviți de maladia Newcastle. Presimt că este o treabă a NSA, nu care cumva Snowden să trimită mesaje prin porumbei călători.
 4. Nașterea unei stele este la fel de efervescentă precum nașterea unui om. Desigur, la scară astronomică.
 5. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că unii ar fi în stare să citeze din Libertatea, care vorbește despre faptul că UE a impus statului Andorra să scoată chipul lui Isus de pe euroi. Practic, avem două articole fără nicio sursă care vorbesc despre un non-subiect: separarea dintre stat și biserică.
 6. Nu știu ce s-a întâmplat, sunt surprins de prestația jenantă a autorilor unui articol de pe site-ul Știință și Tehnică:
  1. E logic că pila voltaică este la baza cercetării electricității. Când a intrat Benjamin Franklin pe piața de electricitate, la momentul respectiv erau disponibile trei tipuri de pile electrice (baterii) și cel puțin un fel de dinam bazat pe magneți, magnetismul și electricitatea fiind fenomene cunoscute începând cu 1830, când Benji se juca cu moțul în țărână.
  2. John von Neumann e necunoscut? Până și eu, cu cinci pe linie la mate în facultate (liceu și școala generală), am auzit de el.
  3. Nu, tranzistorul n-a fost inventat în 1956. În 1956, John Bardeen a primit primul premiu Nobel pentru fizică, pentru inventarea tranzistorului în 1947. De fapt, cercetările asupra modelului matematic al tranzistorului au durat mai mulți ani, de aceea între invenția de laborator (primul tranzistor funcțional, 1947) și intrarea pe piață (1948), a trecut mai puțin de un an. Se știa că un astfel de dispozitiv poate faci minuni în electronică și era și simplu și relativ ieftin de produs!
 7. O decizie grea: Transformăm RATUC în companie, din regie, și modernizăm transporturile, sau ne bălăcim în aceeași mocirlă? Grea decizie!
 8. Poliția s-a sesizat în cazul ăla de la Timișoara cu ONG-ul care le oferea bani femeilor sărace ca să se sterilizeze chirurgical. Oare nu s-ar putea auto-sesiza și în acest caz? Clar aici avem de-a face cu asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni subminarea autorității de stat (aia pentru care Miron Cozma a luat 18 ani) și incitarea la război.
 9. Prestigioasa revistă britanică “Modern Poetry in Translation” dedică 30 de pagini poeziei româneşti contemporane în traducere engleză. Haideți să discutăm un pic despre ce face Institutul Cultural Român, că poate unora le scapă (dați-le linkul). Presa din UK ne porcăie și ne face albie de porci. ICR acționează și ia legătura cu o prestigioasă revistă de cultură, să ne mai spălăm obrazul. Pentru că în lumea educată, așa se spală obrazul, prin cultură, nu interdicții la graniță.
 10. Trei constatări. Oho, și încă mai sunt multe de zis!

4 Comentarii

 1. spike 25 august 2013 la 07:46 - Raspunde

  Franklin se juca cu puta in tarana in 1830 numai daca era zombie.

 2. eftimie 26 august 2013 la 09:08 - Raspunde

  Aş zice că nici Volta sau Gatling nu sunt chiar obscuri. Serios, cum să-l pui pe Volta acolo?

  • Robin Molnar 26 august 2013 la 09:10 - Raspunde

   Exact. Volta, de la volt/ voltaic… De Gatling nu mi-a plăcut, că invenția lui ucide oameni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.