Scurtissime (35)

 1. Cum funcționează un motor cu aburi.
 2. Berlusconi demonstrează că este un broscoi.
 3. Trei premii pentru filmele româneşti prezente la ediţia cu numărul 21 a festivalului de la Cottbus. Sursa.
 4. Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi, a fost condamnata definitiv de Instanta suprema. Sursa. Ei bine, din momentul acesta, fundurile a mii de judecători au început să tremure și prevăd un mic val de demisii… Oricum, acest prim caz de condamnare definitivă a unui judecător corupt este un început bun.
 5. De ce chinezii nu mănâncă cartofi? Păi nu pot să-i mănânce cu paiul.
 6. O echipă mixtă de cosmonauţi formată din trei ruşi, un francez, un italo-columbian şi un chinez, s-au supus unui experiment de simulare a unei călătorii interstalare de 520 zile către planeta Marte. Sursa. Super tare, dar oare de ce au simulat doar zborul dus și nu dus-întors?
 7. Un design alternativ al celulelor solare, descoperit pentru prima dată acum 20 de ani, ar putea stimula masiv utilizarea pe scară mondială a energiei solare. Sursa.
 8. Justiție americană: Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) a ajuns la un acord cu autorităţile americane, urmând a plăti 3 miliarde de dolari, pentru a se pune capăt investigaţiilor şi altor acuzaţii legate de modul în care şi-a promovat unele produse în SUA, precum şi pentru nereguli legate de stabilirea preţului de referinţă al medicamentelor, în vederea compensării, informează Washington Post. Sursa. Cum ar veni, oamenii preferă să plătească amenda decât să pățească mai rău. Sigur, pentru cei care au murit, nu mai contează… Se pare că medicamentul Avandia folosit la diabet crește riscul de infarct, iar producătorii știa asta încă din 1999.
 9. Cele mai bune chibrituri le-am luat de la Vama Poștei Române din Cluj Napoca. O cutie mare cu 240 de bețe costă vreo 1,5 lei. Sunt mai lungi și mai groase și ard bine.
 10. Oficiul de turism al Austriei s-a gândit să mai trieze din turiștii români. Așa că a editat o broșură super-informativă despre oportunitățile de schi din Austria și a înglobat-o între paginile revistei National Geographic România. Vreau să spun că au trecut inclusiv tarifele de la tunelele de pe autostrăzi.
 11. Că tot am vorbit despre ei, National Geographic are cam 120 de pagini. L-am citit în două zile. Știință și tehnică are cam tot atât. Și o citesc cam în trei săptămâni.
 12. O animație românească ce trebuie văzută: Crulic a murit de subnutriție în Polonia, încercând să atragă atenția, protestând prin greva foamei, că a fost închis pe nedrept fiindcă nu a furat. Sursa.
 13. Gigi Becali s-a născut într-un lagăr de muncă organizat de comuniști pentru aromânii naționaliști admiratori ai extremismului de dreapta. Cică odată tăică-su a pierdut 300 de oi care au ieșit din lagăr și au fost confiscate de comuniști. A doua zi, Tase Becali și-a cumpărat 500 de oi. Mi se pare super-tare. Dacă până și un cioban le-a dat peste bot comuniștilor…

6 Comentarii

 1. Daniela 06 noiembrie 2011 la 16:10 - Raspunde

  Cea cu Becali este cea mai tare. Vad ca mai toti aromanii sunt afaceristi. Nu au invatat prea multa carte dar se descurca si de dau peste nas.

  • Robin Molnar 06 noiembrie 2011 la 17:00 - Raspunde

   Ceva tot au ei, dacă fără carte pot face bani…

 2. Mihai Todor 06 noiembrie 2011 la 19:02 - Raspunde

  Superb motorul ăla cu aburi! 😀

  • Robin Molnar 07 noiembrie 2011 la 07:29 - Raspunde

   Da, e foarte interesant cum s-a ajuns la invenția lui.

 3. Joita lucian 08 noiembrie 2011 la 09:14 - Raspunde

  Mi se pare ceva ciudat cu Judecatoarea aia condamnata…..ceva se intampla …parerea mea este ca a deranjat pe cineva pe linie politica….fara sa vb de situatia de fapt ….a ei! o fi facut n-o fi facut traba ei!

  • Robin Molnar 08 noiembrie 2011 la 19:13 - Raspunde

   Nu știu dacă e pe linie politică. De obicei curvele politice din România încearcă să nu tulbure nămolul justiției.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.