Scurtissime (42)

 1. Să începem săptămâna cu ceva frumos: un material timelapse de pe Stația Spațială Internațională. Tocmai am devenit cu încă un minut mai deștept.
 2. Povestea absurdă a românului care trebuie să convingă Ministerul Agriculturii că prepelițele sunt păsări. Sursa. Așa e când legea e dată de alte Vanghelie..
 3. Pe motiv că lenea celor care nu lucrează pământul ar putea afecta securitatea alimentară a României, iar terenurile nelucrate se degradează de la un an la altul, Executivul vrea să-i pedepsească pe țăranii care se cred orășeni: nu mai ară, nu mai culeg porumb sau nici măcar nu mai cosesc iarba de pe pășunile care le dețin. Sursa. Tot e bine că nu ne-a luat decât 20 de ani. Păi nu?
 4. După cum spuneam odinioară: “Dacă nu plouă săptămâna asta, la vară o să mâncăm rădăcini.” (Sursa), ia să citim o știre: Seceta poate usca jumătate din producţia de grâu de anul viitor. Sursa.
 5. Și tot legat de agricultură: Surpriză! Agricultura a atras aproape toate fondurile de la UE. Sursa. Sincer, la cât de foamete e în agricultură, n-aș fi crezut. Deși, interesant, e logic.
 6. Încă trei malluri din România nu îşi mai pot plăti datoriile. Pe când următorul faliment? Sursa. Cum, jumătate din cocalarii locali nu mai au bani nici de un pateu în mall? Cine ar fi crezut?
 7. PDL anunţă că a strâns 200.000 de semnături pentru legea privind câinii fără stăpân. Sursa. Dar vai, niciun ONG n-a strâns semnături de la cele două milioane de maidanezi de pe străzi? De ce, mușcă?
 8. Potrivit unui raport al Grupului de experţi interguvernamental pentru evoluţia climatului (Giec), discutat în această săptămână în Uganda, în următoarele decenii, Europa va fi copleşită de valuri de căldură, seceta va face ravagii în Africa, iar insulele vor avea de suferit din cauza inundaţiilor. Sursa. No, citind asta, fac și eu o glumă proastă: Care este culmea optimismului? Să obligi lumea să-și ia cauciucuri de iarnă pentru zăpadă…
 9. Despre țeapa cu Forex: George Soros ar muri de invidie dacă ar afla cât pot câştiga românii din tranzacţii valutare. Dacă celebrul finanţist a obţinut un câştig de „doar” 10% din cele câteva miliarde de dolari plasate în ziua în care a prăbuşit lira sterlină, profitul unui român modest poate ajunge şi la 85% în 24 de ore chiar dacă investiţia sa este de milioane  de ori mai mică. Sursa. Via Zoso.

5 Comentarii

 1. Joita lucian 15 noiembrie 2011 la 08:38 - Raspunde

  Cert este ca ….s-a cam dat peste cap Clima….eu ma mir ca mai avem anotimpuri….dar daca o tinem in ritmul asta cu poluarea…..!

 2. Mihai Todor 15 noiembrie 2011 la 21:18 - Raspunde

  Genial timelapse-ul ăla, maestre. You made my day 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.