Ultima primăvară pe Ada Kaleh

Recent, am început să dau peste tot felul de materiale de presă despre insula Ada Kaleh, actualmente la 40 de metri sub nivelul lacului de acumulare Porțile de Fier, așa că m-am apucat să caut informații și materiale video, dând peste acesta.

Intrigat de multele descrieri romantice făcute insulei Ada Kaleh, și uitându-mă la clipul video, m-am decis să-l restaurez (da, împins de curiozitate m-am apucat să fac și restaurare video!), cât se poate, ca să văd mai bine ce-i acolo, fără ca imaginea să-mi fie perturbată de tot felul de aberații datorate calității slabe a filmului folosit, deși vremurile ar fi permis mai mult și mai bine. Dar divaghez.

În material se vede cât se poate de clar, în sens literar, că cetatea de pe insula Ada Kaleh era, din păcate, o ruină…

Dar nu vreau să critic vremurile, înțeleg că pe-acolo erau vreo două case tradiționale, dintre care cel puțin una ne-a fost prezentată la interior, și mi-aș fi dorit să o avem păstrată și expusă într-un muzeu al satului, dar de acolo și până la comoară, sau cum i se mai spune, este cale lungă.

Pe de altă parte, dacă s-ar reface cetatea, cu siguranță că m-aș duce s-o vizitez.

P.S. Pentru editare am folosit CyberLink PowerDirector 12 LE. Am încercat și HitFilm 3 Express, dar imaginea ieșea prea granulată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.