14 Comentarii

 1. Liviu 18 noiembrie 2008 la 10:56 - Raspunde

  Ce mai putem noi face? Zona asta o sa devina un punct mort pe harta tarii. Tinerii vor pleca, generatia `60 se va duce si gata. S-a dat cu flit, au murit mustele, nu mai are Iliescu pe cine sa cheme la Bucuresti etc. Dar viitorul e unul si mai sumbru: ca lumea va fugi din calea saraciei de acolo, iar patronii ii vor tine pe cei ce-au mai rams cu salarii de 4 mil pe luna. Cat sa le ajunga de cate un mica in fiecare zi.

  • Robin Molnar 18 noiembrie 2008 la 12:24 - Raspunde

   Reconversia profesională nu merge. Minele trebuie să meargă, pentru că avem nevoie de energie. Dar pentru asta trebuie să nu se mai fure.

 2. xtall 18 noiembrie 2008 la 11:00 - Raspunde

  Dacă te încălzeşte asta s-a întâmplat în mai toată ţara.
  Dau şi dreptate la comentariul unuia ce spunea că ne duc deliberat la sapă de lemn prin viata de mizerie numai să căştige, dacă nu pot şi nu le mai rentează fac pe dracu sa închidă, că tot le rentează să caştige vreun investitor, după aia e cam ciudat cum de pot aia sa exploateaze in draci \”nerentabilitatea\” naspa că şi noi odată cu ele ne-am dus pe copcă, uite aşa nu mai avem nimic propriu.

  • Robin Molnar 18 noiembrie 2008 la 12:24 - Raspunde

   :X Nu mă încălzeşte cu nimic. :X Ai dreptate, este o chestie voită.

 3. 314ra2 18 noiembrie 2008 la 18:40 - Raspunde

  eu raman .. sa imi arati si mie cum se face

  • Robin Molnar 18 noiembrie 2008 la 20:13 - Raspunde

   😀 E simplu, că e pe Windows. 😀 Este un buton mare, imposibil să-l ratezi. 😀

 4. Mariuskl 19 noiembrie 2008 la 14:00 - Raspunde

  Acum din valea Jiului pleaca toti… departe. Nu sunt acelesi conditii si nu merita sa stai.

  Ziceai ca Valea Jiului e sigura in general. Adevarat, acum e sigura. Dar aminteste-ti cum era acum 5-7 ani. Atunci iti era frica sa iesi dupa 10 afara..

 5. Robin Molnar 17 aprilie 2009 la 07:20 - Raspunde

  😀 Da, acum vreo 5 ani încă mai erau zone în care era destul de nesigu. Acum mai e doar una. Cartierul Dallas, din Vulcan. 😀

 6. Anonim 17 aprilie 2009 la 07:20 - Raspunde

  xtall s-o fi intimplat frate in toata tara, dar nu ca in vale, te asigur. in Valea Jiului amploarea fenomenului a fost si continua sa fie extrem de mare, ceea ce a prezentat robintel este intru totul adevarat, tabloul fiind poate chiar mai sumbru.

 7. ebummy 22 februarie 2012 la 12:34 - Raspunde

  Buna ziua D-le Molnar,
  Noi am mai corespondat acum cateva luni, in legatura cu pozele vechi ale Petrosaniului. De atunci am inceput sa citesc fregvent blogul Dvs., pentruca am considerat ca subiectele sunt interesante si opiniile Dvs. atrag atentia si in ce ma priveste le apreciez in marea majoritate, in masura in care am cunostinta de cazul in discutie.
  Am citit articolul Dvs. de mai sus, scrisa in 2008. Trei ani jumate este mult, poate ca pentru Dvs. nu mai are valoare articolul. Totusi, eu cred ca l-ati scris mai degraba cu inima decat in urma unei gandiri logice. Din capul locului imi cer iertare pentru cele ce voi scrie aici. Stiu cum gandeste fiecare in asemenea cazuri, ca este usor de vorbit despre situatia din Romania din afara ei, dintr-o tara cu un standard de viata mai ridicat. Dar asta nu schimba situatia: mineritul din Valea Jiului nu poate fi salvat si aceasta pentruca acel carbune este de cea mai proasta calitate din cate se mai exploateaza azi in lume si nici o modernizare (afara de o minune reala) nu o poate face rentabila. Va rog sa ma credeti, sunt in cunostinta de cauza. Dar daca doriti, pot sa va fac o argumentare cu cifre.
  Problema ce ma intriga este alta: sunt ingineri economisti si politicieni in Romania si chiar in Petrosani care pot face aceiasi argumentare poate si mai exacta decat mine si totusi nu se fac auziti. Nu spun dece, pentruca odata am hotarat ca nu ma mai bag in Politica. Ceiace vreau sa spun este ca trebuie uitat carbunele si trebui cautate cai de valorificare a ceiace intr-adevar este valoros in Valea Jiului si anume: natura, baza turistica, traditiile si forta de munca. Sunt necesare idei si investitori. Dar in nici un caz …”sa stingi lumina?”, este prea sinistru si deloc caracterisric oamenilor zonei.
  Daca ce spun vi se pare demn de luat in seama, mai putem discuta.
  Cu stima

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 21:16 - Raspunde

   Bună ziua domnule Ebummy,

   Vă mulțumesc pentru apreciere, asigurându-vă că sunt deschis la orice discuție argumentată, indiferent de subiect, astfel că o argumentare cu cifre ar fi nu doar binevenită, ci și inedită. Poate și pentru că restul n-au curajul de a ne spune adevărul.

   De aceea, permiteți-mi să vă rog a-mi face acele calcule economice pe care nimeni nu a vrut să le facă publice.

   De asemenea, pe măsură ce timpul trece, învăț diverse chestii de la comentatorii de pe blog, îndepărtându-mă de opiniile vechi spre altele mai noi și, implicit, diferite, uneori chiar contare. Asta este, nu sunt și nu pot fi rigid în gândire.

   Desigur, vă mulțumesc anticipat!

   Cu stimă,

 8. ebummy 13 martie 2012 la 22:54 - Raspunde

  Buna seara D-le Molnar,
  Nu v-am raspuns pana acum, pentruca am fost intr-o mica calatorie si am aterizat la propriu acum doua ore.
  Acum sunt in pauza meciului de fotbal din cupa campionilor europeni si mi-am verificat posta. Asa am vazut ca mi-ati scris.
  Am sa va spun sincer, in timpul acesta ce a trecut, am fost atat de departe de subiectul discutiei noastre ca am si uitat despre ce era vorba cu exactitate. (Ma veti intelege daca va voi spune ca am fost intr-o excursie in Malta). Dar dati-mi va rog o zi sa-mi revin si va voi raspunde dupa promisiune. Pana atunci vizionare placuta daca va uitati la meci si apoi noapte buna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.