Vă rog să nu aruncați mâncarea!

S-au uscat cozonacii? Ați făcut prea multe sarmale? Friptura nu vă mai priește? Salata de boef n-o mai mâncați pentru că nu mai este suficient de proaspătă? Nu vă place cum au ieșit piftiile și nici nu vreți să le mai vedeți?

Puneți mâncarea în pungi, lângă tomberon. Desigur, gunoiul se duce la pubelă, dar aici vorbim despre mâncare.

De exemplu:

  1. Sarmalele pot să stea bine-mersi și-n pungă și, dacă vreți să-i faceți unui om un bine, fără a face risipă de mâncare, nu e nevoie să le ambalați special în oale sau cutii. Nu, în pungă este OK, se mănâncă și așa.
  2. La fel, friptura stă bine-mersi în pungi, mai ales în cele de uz casnic de se vând la supermarket în seturi de 100 de bucăți, din acelea de dimensiuni normale, pentru zahăr sau făină sau ce se mai bagă în ele.
  3. Oh, dar și salata de boef poate sta într-o pungă, foamea este o necesitate primară, în timp ce funcția esteticului este una superioară. Deci, nu este nevoie s-o așezați nu știu cum. O puneți în pungă, claie peste grămadă, și se va găsi cineva care s-o mănânce cu poftă, nu este nevoie să vă stricați Dumneavoastră la stomac sau la confortul gastro-intestinal. Nu vă faceți griji, oamenii care mănâncă de la toberon au o altă floră intestinală și nici măcar nu vor avea crampe de la mâncarea puțin învechită.
  4. Da, chiar și piftiile pot să stea în pungi. Dacă le legați bine, fiecare piftie în punga ei, fără as, acestea nu vor curge. Și da, se va găsi cine să le mănânce și pe acelea.
  5. Cozonacii, în schimb, trebuiesc băgați în plase, eventual înveliți în hârtie de ziar sau reviste sau orice pliant de supermarket, ca să nu se depună praful pe ei.
  6. Dacă pungile sunt legate bine, chiar și supa stă foarte bine în pungi! Bine, poate vă este mai ușor s-o puneți în borcane de care nu mai aveți nevoie.

Cu cele de mai sus, pâinea uscată sau cu început de mucegai ar putea fi un deliciu!

Deci nu aruncați, vă rog, mâncarea. Puneți-o frumos așezată lângă tomberon, la vedere, n-o aruncați în container. Mâine, mâncarea care vă prisosește nu va mai fi acolo, iar cuiva îi va fi un pic mai bine.

Mulțumesc frumos.

2 Comentarii

  1. Cronicarul 25 decembrie 2013 la 16:41 - Raspunde

    Un sfat foarte foarte util! Chiar nu ma gandisem la asta pana acum, bine nici nu arunc mancare, dar e bine de stiut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.