Delfinul, un dușman de clasă

În 1953 – 1954 pescuiam cu năvod (din) pungă lung de un kilometru și adânc de 80 de metri, după care îi pescuiam din pungă cu harponul (sau cu arme de foc).

Sursa: emisiunea Cu ochii în 4, TVR 1

În perioada aceea, guvernul Gheorghiu – Dej considera delfinul ca fiind un dușman de clasă. Și, sincer, nu știu dacă să râd sau să-mi fac sepukku de jenă…

Păi cum să nu-mi crească tensiunea?

8 Comentarii

  1. Mihai MOtrescu 21 iunie 2011 la 21:13 - Raspunde

    dureros…nu stiu de ce am impresia că să mănânci delfini e ca şi cum ai mânca oameni

    • Robin Molnar 21 iunie 2011 la 21:26 - Raspunde

      Mai de grabă aș mânca carne de om decât carne de delfin. Mă rog, ei n-au carnea comestibilă, ci erau omorâți ca să nu mănânce din peștele din mare.

  2. Ana 21 iunie 2011 la 21:27 - Raspunde

    🙁

    Stii ca mie mi-a placut la nebunie Flipper 🙁

    • Robin Molnar 21 iunie 2011 la 21:29 - Raspunde

      Și mie mi-a plăcut. Și sunt convins că delfinii sunt mai inteligenți și mai sociabili decât o bună parte dintre semenii noștri. Mai multă încredere am într-un delfin decât în mulți oameni.

  3. Betty 22 iunie 2011 la 06:39 - Raspunde

    La seppuku ar fi trebuit sa se gandeasca altii. In Danemarca, cred, s-a continuat traditia de a-i macelari just for fun.

    • Robin Molnar 22 iunie 2011 la 08:36 - Raspunde

      Tot ce se poate, în Atlantic delfinii nu sunt pe cale de extincție.

  4. iulian 22 iunie 2011 la 15:18 - Raspunde

    imi pare rau pentru ce se intampla atunci dar asa este la toate vietatiile….”ucizi pentru a manca”….asa ca gheorgiu …gresea

    • Robin Molnar 22 iunie 2011 la 21:00 - Raspunde

      Nu e chiar ucizi pentru a mânca, fiindcă am avut destule războaie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.