El Nino – The Awakening

Aseară (mă rog, era bine înspre dimineaţă), când dormeam şi eu mai bine cu îngeraşul meu (ăla din vis, că altul nu e) numai ce mă trezesc nişte zgomote puternice de-afară.

Mă ridic de urgenţă din pat, speriind pisica, şi mă îndrept vertiginos spre prelungitorul calculatorului. Apăs repede pe buton, să deconectez şandramaua de la reţea şi mă ridic să mă uit pe geamul deschis (fiindcă dorm cu geamul deschis) să văd cum se prezintă vremea.

Afară era furtună în toată regula, cu multe fulgere apropiate şi tunete puternice, de duduiau geamurile. Mă uit la blocul din faţă şi văd câteva lumini. Văd un fulger lovind un paratrăsnet. Blocul se cufundă în întuneric.

Alerg repede la frate-mio în cameră să-i opresc sursa de alimentare de la întrerupător, că fluctuaţiile din reţeaua de alimentare ce apar în timpul furtunilor pot să deterioreze computerele, chiar dacă sunt oprite. Susele moderne sunt parţial alimentate chiar şi când unitatea este oprită. Aşa că mă aştept la o creştere a cazurilor de computere defectate în perioada aceasta.

Legat de titlu: cică sunt 50% şanse să avem parte de fenomenl El Nino în perioada Iulie – August, conform Eco Magazin (vedeţi, aşa se dă sursa, cu link spre articol. Ştiţi voi.). Am făcut şi o poezie:

Se trezeşte copilaşul

Ce va inunda oraşe.

El Nino se numeşte el

Şi-aduce secetă-n Sahel.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.