Mergi la Let’s Do It România 2012?

Săptămâna viitoare, pe 12 Mai 2012, va avea loc cea de-a treia ediție a Let’s Do It România. Și sunt un pic în cumpănă, neștiind dacă voi merge, sau nu.

Pe de-o parte m-aș duce, că data trecută m-am simțit bine curățind țara, mai mult de la companie decât de la altceva, pe de o alta, însă, curățăm țara ca să-i dea mârlanii foc atunci când merg la grătar.

Am și pierdut șirul incidentelor în care incendii devastatoare au avut loc în rezervații naturale din România în ultimul an de zile. Însă ieri, mergând spre Zlatna, într-o comună din Munții Apuseni am văzut cum toți copiii satului prin care trecea drumul național au ieșit la curățenie, să strângă gunoaiele aruncate din mașinile călătorilor, ceea ce mi s-a părut deosebit!

În aceeași notă, un mârlan cu un Volkswagen Golf 5, venind dinspre Cluj Napoca spre Turda, circulând pe banda a doua din contrasens a aruncat o doză goală de Red Bull pe drum, iar drumul fiind în pantă a dirijat doza fix la mine în scut, eu circulând cu un lejer 60 pe banda întâi. No, Smart-ul întoarce lejer în trei benzi, iar pe drumul respectiv erau patru, traficul fiind lejer spre pustiu. No, dacă întorceam și-l înpulăiam pe prost, urmărindu-l, tot eu eram ăla rău, dar să revin…

Este frumos să ne preocupe starea de curățenie a țării, dar nu este suficient. Fără sprijin politic, legiferat în amenzi și pedepse cu muncă în folosul comunității, mi-e teamă că asta este tot ce se va alege de această inițiativă: o activitate frumoasă.

Îmi pare rău, dar noi nu avem o țară curată pentru că nu ne dorim una. Și nu vom participa la Let’s Do It România 2012 pentru că vom căuta mereu scuze care să ne justifice lipsa de chef, lenea sau lipsa de preocupare. În fond, orice s-ar scrie, este fundamental o opțiune personală, nu?

4 Comentarii

  1. joita lucian 08 mai 2012 la 00:17 - Raspunde

    Dca nu citeam la tine nici nu stiam ce este Let’s Do It România!:P

  2. joita lucian 09 mai 2012 la 09:40 - Raspunde

    APropo ai schimbat aventurile din gara…cu cele din trafic…se numeste evolutie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.