Plouă torențial de mai bine de 12 ore

N-am mai văzut de câțiva ani buni să plouă torențial de peste 12 ore și, sincer să fiu, am și uitat că poate să plouă atâta.

Țin minte, copilandru fiind, că și în Petroșani se mai punea să plouă intens câte două – trei zile, Știu că erau ploi intense, torențiale, dar parcă nu aveau stropii atât de mari ca acum. Oricum, n-aș vrea să divaghez. Ploaia a venit cu câteva minute înainte de ora 19, ieri. Și a turnat cu găleata, fulgere, trăsnete, mici rafale de vânt și cu tot tacâmul.

Am crezut că nu durează prea mult, doar sunt ploi de vară. Dar deja după două ore ploaia nu dădea semne că se va opri, ba din contră. Pe la ora 21 fulgerele au început să se intensifice bine de tot și nimeni nu mai avea curaj să iasă din casă.

Mie îmi plac ploile de vară, că au ceva poetic în furia lor sinceră, așa că m-am pus să vegetez. Plus că am dormit ca un prunc, ploile intense făcându-mă să dorm buștean. Bine, din ce am văzut la știri au fost ceva inundații în Cluj, dar n-am fost suficient de nebun încât să le și filmez, nu de alta dar aveam ceva de mers printr-o ploaie atât de intensă încât umbrela chiar nu ajuta cu nimic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.