Pumnul în gura ecologiei

Hai să ne delectăm cu schița unui articol de pe ProTV:

Cercetatorii de la NASA si reprezentantii mai multor institutii au analizat efectele unui razboi ce implica arsenal nuclear. Iar rezulatele sunt cel putin ciudate: un razboi nuclear ne-ar “scapa” de 5 milioane de tone de dioxid de carbon.

Sursa

Lăsând la o parte aspecte precum citarea sursei, pentru că ProTV nu a fost invitat la discuțiile despre care scrie, deci a aflat din altă parte, mă întreb cât de tâmpit să fii să scrii una ca asta.

Știți ce înseamnă 5 milioane de tone de CO2? Înseamnă ceva mai puțin decât poluarea creată de marea economie a lumii: Tadjikistan, dar mai mult decât Ciad, tigrul economic african. Fac mișto, desigur, dar cifrele sunt reale.

SUA generează șase miliarde de tone pe an. Vă dați seama că cele cinci milioane de tone sunt doar un strop dintr-un pahar cu apă. Apoi, dacă am avea de ales între încălzire globală sau iarnă nucleară, cred că ar fi bine să alegem prima variantă, măcar pentru că radiațiile omoară organismele vii, pentru că iarna nucleară împiedică agricultura, deci ne mor toate sursele de hrană și alte asemenea.

E ca și cum ai alege între a fuma (care te omoară, dar încet) sau a lua o supradoză de droguri (care te omoară repede și sigur). Evident, problema pusă în articol este falsă. Și nu pot să înțeleg cum de le-a fătat mintea așa o prostie.

Pe zi ce trece sunt tot mai convins că ProTV începe să semene a altar dedicat prostiei și ignoranței. Cu așa articole, ProTV bagă pumnul în gura ecologiei, după care tot ei vin și ne vorbesc despre ecologie, păduri și poluare.

Ce ziceți de așa ceva?

2 Comentarii

    • Robin Molnar 02 martie 2011 la 14:11 - Raspunde

      O să pot să văd video-l doar diseară, când ajung acasă. 🙁

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.