Una despre sustenabilitate

  • Să ne gândim la ceva - ecologie

Să ne gândim la ceva: Pământul are vârsta de 4,6 miliarde de ani. Să scalăm și să spunem că Pământul are 46 de ani. Ar însemna că suntem aici doar de 4 ore. Revoluția industrială a început acum un minut. În acest timp am distrus mai mult de jumătate din păduri.

Asta nu este sustenabil.

Facebook

Aș completa:

În acest minut, am mâncat mai toți peștii din ocean, bașca ne-am apucat să mâncăm și rechini, în acest timp am consumat majoritatea petrolului și mai mult de jumătate din resursele minerale rare.

În acest minut, populația se dublează la fiecare douăzeci de secunde.

În același minut, biodiversitatea se reduce cu un număr de 300,000 de specii pe secundă, din cauza emisiilor poluante care, în acest minut, au crescut de sute de ori.

În minutul nostru de glorie, suprafața pe care animalele sălbatice trăieasc în siguranță s-a redus de o sută de ori, iar noi ne-am măcelărit, mai rău decât animalele, de zeci de ori.

Doar în ultimele două secunde, 100,000,000 de oameni nevinovați au murit, căzând pradă ambițiilor imbecile ale unor nemuritori lideri aproape uitați, sângeroși și cruzi.

În minutul nostru de glorie, am construit mai multe biserici decât școli și am tăiat mai multe animale decât am fi putut mânca, am tăiat mai mulți copaci decât am plantat și am îngropat mai mulți proști decât am fi putut educa.

În fiecare zi, avem șansa de a reduce din decalaje. Și în fiecare zi, altcineva trebuie să planteze un copac, altcineva trebuie să se sacrifice pentru cunoaștere, la fel cum altcineva trebuie să se ocupe de animale, plante, mediu și curățenia singurului loc unde putem trăi ca oameni.

Și vă întreb: ce ar fi omul, dacă Pământul n-ar mai exista? Cum l-am defini? Cum ne-am defini? Și cum am defini Pământul fără oameni?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.