Ce înseamnă să iubești România

Un român a cumpărat întregul lot cu manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei ce a avut loc joi, la Paris, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect în parte, de 405.000 de euro, a declarat pentru MEDIAFAX directorul BCU, Mireille Rădoi. 

Sursa

Nici nu am cuvinte să spun cât mă bucur că am început să avem patrioți cu suficiente fonduri și suficientă iubire încât să preia și să returneze în țară, chiar și în colecții private, mari și frumoase monumente culturale și artistice românești.

Vizavi de povestea de mai sus, cei de la Biblioteca Centrală Universitară și cei de la TVR au participat și ei la licitație, dar au pierdut bunurile pe care au reușit să le achiziționeze în detrimentul clauzei de cumpărare a tuturor loturilor, clauză pe care românul nostru a mizat ca să plece cu tot ce era de luat (genială faza), dumnealui licitând la fiecare obiect în parte. Și au fost câteva.

Sincer, faza aceasta indică o normalitate incipientă, ceea ce este minunat. Înseamnă că avem șanse să evoluăm din Neanderthal, ca țară, ca popor. În fine, astăzi 8 Aprilie sărbătorim centenarul nașterii lui Emil Cioran.

Oare se va găsi cineva să aducă în țară și artefacte de-ale lui Brâncuși?

5 Comentarii

 1. Gabriel din America 30 octombrie 2012 la 19:17 - Raspunde

  Ce inseamna sa iubesti Romania : sa plingi in sufletul tau cind auzi o pasarica ciripind ca in Carpati;sa-ti stapinesti lacrimile care vor sa izvorasca,sa supini adinc la orice veste rea despre romani si sa stai departe de birfa ce degradeaza.Sa-l iubesti pe Cel ce Le-a dat romanilor un pamint asa frumos si sa doresti ca toti romanii sa aiba un caracter superb ca si pamintul pe care il stapinesc,sa simti ca haiducii pentru dreptate justitie libertate si bunastare pentru toti,sa cinti: m-am nascut in Romania jos sub poala muntilor,si oriunde vei fi sa nu uiti Darie ca viata iti este data ca sa fi testat si sa alegi liber intre bine si rau. Cu stima Gabriel din America

  • Robin Molnar 05 noiembrie 2012 la 07:55 - Raspunde

   Salut Gabriel,

   Îți mulțumesc pentru frumoasele cuvinte.

   Cu stimă,
   Robin de acasă

 2. Gabriel din America 11 februarie 2013 la 19:22 - Raspunde

  Salut Robin Molnar si salutari tuturor romanilor din Romania si de pretutindeni, Gabriel din America va invita cu drag sa cititi Comentariile dela Cultele Religioase in Romania Alexandrina Chelu si sa participati la concursul Ce inseamna sa iubesti Romania Robinetel,dar sa vedeti ce scrie Gabriel din America la sfirsitul Comentariilor,caci este si pentru Dvs de la Creatorul Nostru Drag. Cu stima si respect Gabriel din America

  • Robin Molnar 11 februarie 2013 la 22:18 - Raspunde

   Pentru cei interesați, linkul este acesta. Din păcate, eu nu mă încadrez în publicul țintă.

 3. Gabriel din America 12 martie 2013 la 18:32 - Raspunde

  Gabriel din America catre Dl. Robin Molnar cu stima si respect Un Mesaj: eu Gabriel sunt servantul Tatalui Ceresc care este Creator Suprem,Legislator Suprem si Judecator Suprem;cuvintele frumoase despre Ce Inseamna sa Iubesti Romania nu vin de la mine ci de la Spiritul Sfint al Creatorulu icare vorbeste cu romanii,eu numai transmit-am inteles supararea Dvs.cu privire la invitatia pe linkul Alexandrinei Chelu Comentarii si ma grabesc sa va raspund cu pace.Am avut si am multe misiuni speciale dar aceasta este foarte importanta: Sa iubesti Romania inseamna deasemenea sa SPUI ADEVARUL ROMANILOR IN SPECIAL CIND VINE DE LA SPIRITUL SFINT AL CREATORULUI. Eu ma rog asa pentru toti ROMANII: sa nu fie pedepsit niciunul pina nu cunoaste ,intelege,reflecteaza asupra ADEVARULUI RELIGIOS si liber si nesilit de nimeni sa ia o decizie de ce parte doreste sa fie.O poezioara in stil romanesc nu a fost publicata pe Net:Foaie verde din Carpati/Suntem toti-dar nu chiar frati/Unul e cu Creatorul,altul cu distrugatorul/Griul creste cu neghina/La sfirsit e doar faina/Unde a disparut neghina ?/Separata cu masina/Misiunea mea este sa comunic ADEVARUL romanilor de pretutindeni si uite ce spune Spiritul Creatorului: Nu publicati intregul ADEVAR pe un singur link caci fortele diavolului lucreaza sa-l stearga,modifice,distruga cum v-a trecut pe Dvs.din prima pagina mai pe la sfirsit si apoi nu a mai fost de gasit usor;studiati ce spune Gabriel din America-care comunica- pe blogul Alexandrinei Chelu,apoi alte linkuri: eu lucrez sa deschid:www.cleanspringsforlife.com cu o continuare a Legii Divine in engleza si romana si cunostiinte extraordinare de la School of Surviving Skills,o pregatire pentru viitoarea sclavie si salbaticie,dar nu inventiile mele.Cum spune romanul: Ioane sarim din piatra in piatra pina trecem riul si apoi mai vorbim.Deci scopul este nu sa promovam un link CI SA COMUNICAM ADEVARUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI. Daca un link,blog va fi sabotat sarim la altele-va atrag atentia ca fortele diavolului au inca putere de smecherie diavoleasca iar cei buni trebuie sa stie ca in fata acestei amenintari ei trebuie sa foloseaca INTELEPCIUNEA-frica de Creator este inceputul intelepciunii si din intelepciune sa alegem ISTETIMEA de a depista si contracara smecheriile. Cine credeti Dvs ca a fost in spatele Europei Libere-sopirlita ?Deci Dl.Molnar sa fim de partea Creatorului toti-Cu stima si respect Gabriel din America.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.