2 Comentarii

  1. TNH 15 august 2011 la 10:16 - Raspunde

    Cred că încep să mă enervez. Am instalat deja World Community Grid, iar dacă toți cercetătorii or să aibă nevoie de ajutor de felul ăsta, eu o să trebuiască să-mi iau un calculator mai performant numai ca să nu fac discriminare?

    Din cauza lor m-am pricopsit cu o nouă dilemă existențială: e mai bine să cedezi resursele unor oameni care luptă împotriva cancerului infantil sau e mai bine să le cedezi unor oameni care produc tehnologie ce ar putea să-i ajute pe cei ce luptă împotriva cancerului infantil? Dacă unul dintre copiii care ar fi salvați printre primii e un geniu care de fapt nu va mai fi salvat pentru că eu am direcționat resursele către CERN și astfel aș amâna o descoperire de două ori mai bună decât ce iese de la CERN, cum aș putea trăi cu ideea că am pus o frână umanității?

    • Robin Molnar 16 august 2011 la 09:00 - Raspunde

      Trebuie să înțelegi că nu-i poți ajuta pe toți și că trebuie să ajuți selectiv. Și nu, în cazul acesta nu este nicio decizie greșită sau corectă, ci doar o preferință personală ce ține de viziunea fiecăruia asupra viitorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.