Un gest de generozitate

Povestea e cam așa: un coleg are un prieten care are o fostă iubită programatoare. No, hard diskul femeii, cel pe care avea toate codurile sursă, munca ei pe mai mulți ani, tot, tot, tot – chiar totul, se află pe un hard disk model Seagate Momentus 5400.3.

Numai că hard diskului ăluia i s-a ars placa electronică, nu am reținut cum, că e irelevant. No, într-o vremee colegul ăsta al meu umbla cu hard diskul după el, încercând să găsească o soluție de a recupera datele alea pentru ca prietenul lui să aibă șanse să se împace ce femeia, ceea ce este cam cu skepsis întrucât schimbarea plăcii electronice defecte cu una funcțională este operație ce ține foarte mult și de noroc, sau de șansă.

No, io i-am făcut o poză hard diskului, și l-am pus în muzeu. Iar Andrei M. a văzut că omul are nevoie de un pic de ajutor, așa că a trrimis el o placă ce are șanse reale să fie compatibilă cu cea defectă. Iată coletul:

Iată și placa electronică a hard diskului Seagate Momentus 5400.3:

No, care ar fi șansele ca cineva care are un hard disk defect, dar cu placa electronică bună, să citească articolul meu și să aibă atâta bunătate în el încât să și trimită placa, în urma artticolului meu care s-a întâmplat fiindcă am avut aparatul foto la mine, fiindcă și colegului meu i-a trecut prin cap să-l ia și la muncă, fiindcă ea, totuși, l-a sunat pe el (după ce s-au despărțit), care prieten de-al lui i-a spus întâmplător că are nevoie de ajutor cu o chestie atât de improbabilă ?

Vedeți? Un gest de bunătate și de altruism poate, uneori, schimba totul.

Îți mulțumesc frumos, Andrei M. Mi-ai redat o parte din încrederea că oamenii pot fi și buni, atruiști, umani.

6 Comentarii

 1. Andrei M. 29 august 2010 la 15:19 - Raspunde

  multumesc frumos pentru articol … chiar nu trebuia sa te deranjezi… :blush: … sper doar sa fie de un real folos posesoarei acelui hdd… si app pt ca povestea sa fie completa trebuie sa mentionez ca la un mom dat din plictiseala cautam ceva date tehnice mai detaliate despre acest hdd… pt ca electronist fiind voiam sa vad daca nu ppot refolosi macar o parte din componente… si la o simpla cautare pe gogu… am dat de acest blog… restul e istorie deja.. =D ma bucur ca am pputut ajuta

 2. Andrei M. 08 septembrie 2010 la 14:03 - Raspunde

  salut! ce s-a mai facut cu HDD acela .. a fost bun PCB-ul?? imi cer scuze ca n-am mai spus nimic de atata vreme.. am fost pur si simplu super ocupat.. 🙂 App multzam de bere.. 😀 hai noroc si sa traiesti! =D

  • Robin Molnar 09 septembrie 2010 la 22:40 - Raspunde

   =D Salutare

   Sincer, nici n-am apucat să vorbesc cu omul, fiindcă sunt în concediu. Știu că în timpul săptămânii precedente nu l-am întrebat, fiindcă m-am luat cu alte cele. =D Dar i-am dat un e-mail =D

   Să-ți fie de bine! =D

 3. Paco - EPA Systems 23 aprilie 2011 la 00:35 - Raspunde

  Salutare,
  Un gest frumos din partea amandurora !!! Bravo !
  Si eu sunt curios ce s-a intamplat cu acel HDD ! S-a rezolvat sau nu ? Lucrez in domeniu si stiu ca sansele sunt foarte putine in astfel de cazuri. Electronica chiar daca este de la acelasi model de HDD nu sunt sanse de reusita prea mari. In fabrica se fac niste calibrari de aliniere a capetelor si altele, care difera de la hdd la hdd si aceste informatii sunt stocate in electronica intr-o zona de memorie, asa ca…sansele sunt minime.
  Numai bine !

  • Robin Molnar 23 aprilie 2011 la 07:41 - Raspunde

   Așa este. Dar placa a ajuns la un tip care nu s-a deranjat măcar să spună dacă îi merge sau nu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.