6 Comentarii

 1. Mihai Todor 06 martie 2011 la 13:40 - Raspunde

  În Vest (și în Orientul depărtat) apar din ce în ce mai multe tratamente hormonale pentru a contracara aceste efecte ale îmbătrânirii, care deja sunt prescrise ca medicamente standard după o anumită vârstă (atât pentru femei cât și pentru bărbați), și, într-adevăr, they age more gracefully. La noi va mai dura până să avem nivelul de trai necesar pentru a merge la controale medicale regulate și să avem încredere să luăm toate pastilele care ni se recomandă, respectând cu strictețe dozajul. De fapt, la noi e ceva normal să cumperi din farmacie pastile, bazându-te pe recomandările lu’ țața de la parter, care sparge semințe zi de zi în fața blocului, că doar ea știe mai bine decât doctoru’, pentru că a probat tratamentul X pe pielea ei, spre deosebire de doctor.

  La noi vom mai vedea multă vreme cucoane de 60+ ani, gârbovite de osteoporoză, cu baticu’ în cap și o părere de genul “apăi, maică, eu am trăit destul”. De fapt, după o anumită vârstă, damele de la noi se obișnuiesc cu gândul că 80+ Kg (a se remarca faptul că sunt optimist :D) sunt ceva comun și faptul că ajung să aibă un corp diform e un “fact of life”, iar cele care își mențin greutatea, ajung să piardă forma musculaturii, din cauza modificărilor hormonale.

  Cu o asemenea cultură, nici nu mă miră că toate cuplurile trecute de o anumită vârstă, sunt în 90% din cazuri niște persoane frustrate, care se întreabă ce dracu’ caută lângă celălalt. Mă bucur că am reușit să scap de tratamentele băbești și de pilulele luate pe baza experienței lu’ vecina, de care aveam parte pe vremea când încă trăiam în Petroșani (deși medicul de familie se afla la un telefon distanță).

  În fine, probabil mulți vor zice că aberez, dar eu îi invit să se documenteze mai întâi despre nivelul de trai al popoarelor civilizate, care au coborât din baobab înainte de ’89 (unii ar zice că noi și acum suntem tot în baobab, dar hai să fim optimiști).

  PS: Nu mă refer la acei oameni supraponderali care mănâncă toată ziua fast food și au 100+ Kg. Sunt conștient că sunt multe asemenea exemplare și în Vest (sau în Orientul depărtat), poate mai multe ca la noi, dar aici discutăm de o altă mentalitate, bazată pe nepăsare și lipsă de respect față de sine (sunt prea puține persoane care au respectiva greutate din cauza unei boli).

  • Robin Molnar 06 martie 2011 la 19:29 - Raspunde

   Frate, dar nu știam că ai așa o boală pe automedicație, să mor de nu. =))

   • Mihai Todor 07 martie 2011 la 02:04 - Raspunde

    Se numește evoluție 😀 În vremurile în care medicamentele încep să se bazeze pe nanotehnologie și manipulări genetice, eu consider că e nevoie de multe studii pentru a fi în măsură să poți prescrie rețete și să oferi niște tratamente de întreținere.

    • Robin Molnar 07 martie 2011 la 08:28 - Raspunde

     Are sens ce spui tu acolo. Păcat că nu sunt mai mulți oameni care să o spună așa de frumos.

 2. Ana 06 martie 2011 la 16:25 - Raspunde

  In asemenea situatii nu e deloc rau ca unii barbati aleg sa calce stramb. Din moment ce inca au ceva de oferit… 😀

  Si sunt de acord cu comentariul kilometric de mai sus. Oamenii nu stiu sa se ingrijeasca, se trateaza dupa ureche. Si asta nu doar dupa anumite varste… ceea ce e si mai grav.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.