10 Comentarii

  1. Ana 29 septembrie 2011 la 18:11 - Raspunde

    Educația în România secolului 21, cu un elev care predă și un elev care n-are ce să proceapă.

    Adica tine cu ceapa?

    OK, serios acum. Profesorul ala (sau cel dinaintea lui) nu trebuia sa se asigure ca elevul dobandeste cunostintele fundamentale mai intai?

    • Robin Molnar 29 septembrie 2011 la 22:58 - Raspunde

      Păi da, dar dacă de jos îți vin deștepți ca o ceapă degerată iar tu nu-i poți taxa că nu te lasă directorul, iese o mare labă în lanț pe 5,X % din PIB, nu?

  2. Ana 29 septembrie 2011 la 23:34 - Raspunde

    Incerci sa ii destepti tu. Ii chemi in plus sa recuperati. Si ii taxezi daca nu isi doresc sa inteleaga, iar directorul poa’ sa te pupe fix… undeva.

    Exemplu de desteptare. Cu nume de profesori, ca nu mi-e jena.
    Octombrie 2004. Una bucata brontozaurel adormit la un curs de ADC. Adica Algorithm Design & Complexity. Vine profu’, Serbanati, daca vreti gugaliti-l sigur il gasiti, incepe sa spuna ce o sa faca si la un moment dat ii pica fisa sa intrebe cam cum stam la capitolul Java.

    [Noi facusem un singur semestru de Java in anul II. Probabil ca de cei care aveau ceva baza in spate s-a prins ceva, eu n-am ramas cu mult mai mult de System.out.println() in cap. Examenul s-a trecut scriind de doua ori cerintele. Au vazut ca e ceva mai mult scris pe foaie, gata, nota de trecere. Ah, da, pe profa o chema Nirvana Popescu.]

    Cred ca doi-trei oameni au raspuns ca ei stiu Java bine. Face profu’ “bun, ne apucam de Java” Si s-a apucat sa predea. Spre deosebire de tipesa, omu’ chiar are ceva (mai multe) in creier si stie sa predea. Tur de forta, da’ fain explicat. Downside: n-a mai ramas mult din semestru pentru materia pe care ar fi trebuit sa o predea pe semestrul ala.

    • Mihai Todor 30 septembrie 2011 la 19:16 - Raspunde

      Mda, nimic ieșit din comun pentru UPB… Noi la laboratul de Teoria Sistemelor II eram atât de în plop cu materia încât laborantul stătea să ne explice din materia de la Teoria Sistemelor I, ca să avem o șansă să trecem la examen…

      LE: Cretinu’ de laborant de la Teoria Sistemelor I (domnia sa, Andrei Berechet, că nu mi-i jenă să-i dau numele), când l-am rugat la primul laborator să mă îndrume către o carte de matematică din care să pot dobândi noțiunile de care am nevoie pentru a putea aborda exercițiile puse de el pe tablă, mi-a dat cu flit, cum că trebuia să fiu mai atent la ce mi s-a predat în anii anteriori. Nici nu știu de ce mă așteptam să primesc un alt răspuns de la un om incapabil să gândească sau să explice.

      • Ana 30 septembrie 2011 la 19:42 - Raspunde

        lol, si noi tot cu el am facut…

    • Robin Molnar 30 septembrie 2011 la 20:03 - Raspunde

      Aș vrea să fie așa cum spui tu, din păcate oamenii care vor să facă treabă nu sunt sprijiniți.

  3. Ana 29 septembrie 2011 la 23:37 - Raspunde

    Ah, si mai era o chestie acolo pe stripgenerator

    un elev care predă

  4. Joita lucian 30 septembrie 2011 la 08:19 - Raspunde

    MAi avand in vedere cat de mult appreciem profesorii din punctde vedere pecuniar …cam pe acolo sunt si asteptarile noastre adik precare in privintra educatiei copiilor nostri!

    • Robin Molnar 30 septembrie 2011 la 20:06 - Raspunde

      Cred că treaba este circulară, de genul cauză – efect – consecință.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.