Senzațional! Exclusiv! Românii aplicau tehnică de vârf în dansul popular!

Senzațional! Exclusiv! Românii aplicau tehnică de vârf în dansul popular! Astfel, descoperiri recente ale unor cercetători britanici au arătat că unul dintre dansurile noastre tradiționale este, de fapt, o aplicație practică a algoritmului insert-sort, redescoperit acum 50 de ani.

În acest dans, fiecare dintre participanți are atribuită o valoare în mod aleator și aparține unei poziții (îl las pe Mihai sau pe alt pasionat de programare să explice cum e cu acest array), iar prin dans participanții sunt aranjați în ordine crescătoare. Iată:

Vă dați seama că de aici putem specula vizavi de formele de inteligență extraterestră care ne-au vizitat și care, prin dans, ne-au învățat algoritmi de sortare din informatică! Sau, se prea poate ca acesta să fie rezultatul unor minți luminate aparținând civilizațiilor umane pierdute de acum 10,000 de ani care știau că pământul e rotund și putea naviga peste tot.

Mie mi se pare extraordinar cum o minte genială a lăsat veacurilor, prin dans, acest algoritm modern, pierdut până acum 50 de ani și redescoperit prin dans.

Asta ca să nu mai spun că s-a descoperit faptul că în opera Brahmaputra stau ascunse relațiile matematice care determină prima viteză cosmică de la fizică (pentru lansarea unui satelit pe orbită, viteza fiind de aproximativ 7,9 Km/secundă).

Voi ce părere aveți? Nu vi se pare minunat? Cine știe câte astfel de comori sunt ascunse în artă?

4 Comentarii

  1. lupeneanul 19 aprilie 2011 la 07:19 - Raspunde

    da.. amuzant videoclip 🙂

  2. joita lucian 19 aprilie 2011 la 16:23 - Raspunde

    Fira-ai a dracu mamare……astia e destepti rau ca sa zic asa…si eu care credeam ca stiu doar cum se face casul dulce:))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.