Aceste războaie care nu ne privesc pe noi

  • Locul unde zborul AH5017 a dispărut de pe radar

În caz că nu știați, astăzi un avion al companiei spaniole SwiftAir, operat pentru operatorul aerian Air Algerie, se raportează că s-ar fi  prăbușit într-o zonă deșertică din nordul statului Mali. Sigur, avionul McDonell Douglas MD-80 (83, de fapt) este de tip vechi și este foarte probabil să se fi prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. În fond, autoturismele de o vârstă cu acest avion sunt considerate niște hârburi…

Pe de altă parte, în caz că nu știați, în nordul statului Mali, unde se crede că s-a prăbușit avionul, anul trecut a avut loc o insurgență armată izvorâtă din proximitatea cu Algeria, unde a avut loc o altă insurgență armată. Or, în lumina actului terorist asupra zborului #MH17 , cred că nu putem exclude complet un atac terorist cu rachete sol-aer, întocmai pentru că – în aceeași manieră în care Rusia aprovizionează insurgențe peste tot (Ucraina, Georgia, Moldova, Azerbaijan, Irak, Indonezia, mafia drogurilor din America de Sud, Somalia și alte țările africane), este posibil să-i fi alimentat și pe ăștia cu armament.

Scopul politic al rușilor este evident: aprind focuri peste tot, ca să nu ne putem concentra asupra lor.

Sigur, armata franceză a intervenit în forță în Mali și i-a scos pe ăia din peisaj. Putem fi siguri că i-a scos de tot din peisaj? Putem fi siguri că nu și-au făcut și ei antrenamente cu rachete sol-aer? Sigur, este o speculație, dar speculația se bazează pe câteva aspecte clare: Mali este o zonă susceptibilă de conflict, iar sudul Algeriei multă vreme a văzut atacuri teroriste cu idioți înarmați care, noaptea, măcelăreau câte un sat întreg.

Trebuie să ne punem întrebarea, de ce teroriștii din toate colțurile lumii folosesc arme rusești? Elvețienii și suedezii fac cele mai bune arme, dar nu-i vezi pe toți criminalii înarmați până-n dinți cu arme de proveniență NATO/ UE.

Cine știe, poate ne scapă nouă ceva?

P.S. Se poate să fi fost și cum spun unele surse, o furtună puternică să-l fi obligat să schimbe cursul și apoi nu știu ce (avioanele, totuși, nu cad atunci când își schimbă cursul). Dar pe harta asta meteorologică, eu nu văd nicio furtună care să doboare un avion.

P.P.S. Sper să mă înșel. Unii spun că avionul ar fi căzut în Niger. Mă întreb de ce și-ar fi schimbat atât de tare cursul.

P.P.P.S. Până nu văd poze, nu pot concluziona unde a căzut avionul.

2 Comentarii

  1. melissa 24 iulie 2014 la 19:50 - Raspunde

    e rarefiat aerul in cj?
    1. suedezii si elvetienii NU fac cele mai bune arme din lume ( I love my volvo :)))
    2.esti optimist supraestimand capacitatea rusilor de-a alimenta conflicte, aci pretenarii americani sunt experti, astia sunt precum romanii cand s-au trezit cu hannibal la porti, le e nato la 200 km de moscova, vedea-o-as reactia usa daca ar instala rusii baze in cuba……..oh, wait!
    vezi problema si din unghiul lui ivan, poate nu-i asa opresor cum vor americanii evrei sa crezi si media globala aservita. pune-o asa; tu stai in centrul istoric al timisoarei, dintr-o data vezi ca esti inconjurat de tigani care ti se caca pe clanta si toti vecinii tai s-au mutat, ai ramas singur in cladire, ce faci? pricepi alegoria?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.