2 Comentarii

 1. Ioan Andrei 01 mai 2018 la 09:27 - Raspunde

  Buna ziua,
  “Domnule” autor al acestui articol interesant si necesar, dar scris intr-o forma salbatica, cu o mentalitate de secol IV, ati citit ce scris? Sunteti om? Sunteti adult? daca sunteti matur nu are rost sa va intreb, pentru ca demonstrati cat de departe puteti merge din punct de vedere intelectual.
  1) consultati jurisprudenta CEDO cu privire la deciziile luate pentru dreptul la viata, inainte de a afirma “nu judecatorii l-au omorat”;
  2) sunteti sau nu parinte, dar sunt curios de un singur lucru: aveti curajul sa iesiti in fata a 100 de parinti si sa le spuneti, precum in articol, ca un parinte trebuie sa accepte faptul ca uneori viata e nedreapta? Puteti sa spuneti unor parinti ca e posibil ca pruncul lor sa moara si sa accepte acest lucru?! Domnule…, ce varsta aveti? Cum va permiteti sa faceti informare publica in acest mod?
  3) ipotetic, copilul dvoastra s-ar afla in situatia lui Alfie, dvoastra “i-ati prelungii inutil suferinta” din dorinta (“egoism” din punctul dvoastra de vedere) de a va salva copilul, de a spera la viata, mai ales daca ati avea un minim de incredere din partea medicilor italieni SAU “ati accepta inevitabilul” (sunt cuvintele dvoastra) si nu ati lupta nici o secunda pentru copil?
  Domnule, eu sunt student la Drept. Da, student. Si nu imi permit nici macar sa scrii ca un parinte trebuie sa accepte ca pruncul lui va muri si ca viata este nedreapta.
  PS: acest articol ar trebui verificat de organele competente pentru modul in care va exprimati punctele de vedere in spatiul public.

  • Robin Molnar 01 mai 2018 la 15:42 - Raspunde

   1. Instanța Supremă din UK a întrebat la CEDO, iar CEDO a decis că Afie are dreptul să moară cu demnitate. Boala sa exclude clar dreptul la viață. Boala i-a răpit dreptul la viață. Boala i-a răpit viața, nu înțeleg ce vă scapă.
   2. Uneori viața este nedreaptă. Faptul că o spun eu, sau că o face viața, este irelevant. Dacă Dumneavoastră vă imaginați că eu n-am avut partea mea de nedreptăți, greșiți flagrant.
   3. Cred că înțeleg termenul de boală degenerativă, cred că înțeleg faptul că unii medici ar fi dispuși să-l țină sub aparate pe termen nedefinit, cred că înțeleg implicațiile a ceea ce spun. Dar știți de ce? Pentru că nu poți să iubești o ființă și s-o vezi cum suferă. Pentru că Alfie suferea de niște crize dureroase, asemănătoare epilepsiei, cu nicio șansă de îmbunătățire. Materia albă din creier nu mai exista, aceasta nu crește la loc. De ce ai ține un copil în suferință?
   4. Spuneți că sunteți student la drept. Câteva întrebări: A. De ce nu vă asumați cele scrise mai sus, cu nume și prenume real? B. Conform cărui principiu juridic ar trebui ca acest articol să fie verificat de către organele competente? C. Din punct de vedere juridic, care ar fi organele competente?

   Sunteți un impostor, sau – mai de grabă – o impostoare care vine să facă morală publică ascunzându-se sub un pseudonim, deci fără a-și asuma cele scrise.

   Să vă fie rușine, deci, că nu aveți curajul de a vă asuma ideile enunțate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.