9 Comentarii

 1. Atti 25 octombrie 2014 la 00:14 - Raspunde

  Avand in vedere ca imi este greu sa comentez obiectiv (deocamdata) subiectul, pe moment doar atat:

  Orice politician al Ungariei care face un pact cu Rusia isi taie singur craca – indiferent de ce promite.

  Big fucking no-no there.

  • Robin Molnar 25 octombrie 2014 la 00:16 - Raspunde

   Crezi că ungurilor le pasă? Că de aici nu prea se văd mișcări și nu se simte nimic. Ceea ce este totodată trist și îngrijorător.

   • Atti 25 octombrie 2014 la 02:40 - Raspunde

    Disclaimer: a fost o saptamana horror. Sunt irascibil si obosit. Comentariul e mai acid decat in mod normal.

    ***

    Ihi, le pasa. Mie imi pasa si am un vot cu care sa imi exprim nemultumirea.

    Sa stii ca Orban a prostit multa lume. Prima data l-am votat si eu, din simplu motiv ca fata de socialistii lui Gyurcsany (gen PSD), orice parea mai bun, mai ales la inceputul crizei.

    Retorica a fost eficienta si placuta la ureche – gen “nu suntem colonie” (ca sa vezi de unde a copiat Ponta), niste interventii intradevar eficiente pentru economie, lista lunga. Asa ca si prim ministru pe partea cu cascavalul a facut treaba ok. Multe din chestiile pe care tu le reclami guvernelor noastre (sector energetic, bancar, resurse naturale) au fost readuse sub control central si oprirea plecarii banilor din tara s-a simtit. Evident, interesele financiare externe au facut cu nervii in secunda doi, presiuni pe la EU, scandal monstru. Ca default, ca procedura X, Y, Z…au trecut. Cu austeritate in continuare, dar vezi cat exporta Ungaria versus teritoriu&resurse&populatie si vezi cat exportam noi.

    Politic? La un moment dat a luat-o omul pe aratura. Drept rezultat, a doua oara nu l-am mai votat.

    Faza cu revizionismul – las-o moale frate, nu mai e de actualitate, anii 90 au plecat de ceva vreme. A trecut trenul ala. Ti-am mai zis odata, daca vrei sa comentezi current events din HarCov si Ungaria, pune mana pe carte, invata limba si nu te mai lua dupa info de mana doua si a treia. Pana ce nu faci asta, cu tot respectul pentru tine, nu esti in masura sa dai cu parerea, doar cu presupusul.

    Tu o dai inainte cu Orban, ca asta vezi in traduceri, asta vezi in reportaje. Bariera de comunicare te blocheaza din nou. Si te inteleg, ce sa vezi, oponentii lui? Nu prea, ca aia nu fac atata rating, nu ajung pe sticla sau in reportaje 🙂 Dar crede-ma, exista si incet isi sapa singur groapa.

    Btw – ma gandeam la asta de ceva vreme. Stii cum e cu autonomia HarCov? Ca si cu unirea ta. Si trupa aia sonata de secui bolunzi cred ca au inventat brusc apa calda, si voi cu unirea voastra. Mentalitatea seamana: noi vrem, deci e bine.

    Facem marsuri, ne pictam stegulete pe obraz, vai ce uniti suntem in cuget si simtiri! Then what?

    Apropo – pe Orban il faci revizionist. Bine asa. Subiectiv toti maghiarii cu sange in instalatie se califica pentru aceasta categorie. Dar obiectiv, nu prea, suntem constienti ca nu merita scandalul. Sunt alte metode mult mai bune decat modificarea granitelor. Serios, aia era melodia mileniului trecut (macar ca Putin nu s-a prins inca).

    Si acum curiozitatea mea maxima: TU, Robin Molnar, cu unirea ta, exact in ce categorie pici cand ceri unirea cu Bucovina, Moldova sau ce alte pamanturi ancestrale visezi ca ii se cuvin tarii acesteia? Nu e oare si asta revizionism? Cum vine? La Orban e revizionism, la tine patriotism?

    • Robin Molnar 25 octombrie 2014 la 11:10 - Raspunde

     Robin Molnar, cu unirea ta, exact in ce categorie pici cand ceri unirea cu Bucovina, Moldova sau ce alte pamanturi ancestrale visezi ca ii se cuvin tarii acesteia? Nu e oare si asta revizionism? Cum vine? La Orban e revizionism, la tine patriotism?

     Întrebările tale sunt legitime.

     Atât revizionismul, cât și patriotismul sunt forme de idealism. Mai departe, nu sunt patriotist, nu cred în patriotism cum nu cred că snt mai bun decât vecinii doar din cauză că mama m-a născut aici și nu acolo.

     Pe de altă parte, vizavi de Unire, nu sunt revizionist, pentru că nu urmăresc acapararea parțială a teritoriilor altor țări. Moldova este o țară de sine stătătoare și cred că ar trebui să se unească cu noi, eu militând pentru ca ei să poată face asta, dacă asta doresc.

     Dar nu sabotez administrația moldoveană, sau minoritățile din moldova, și nici nu vând pe nimeni, nimămui, acționez cu sinceritatea candidă și, uneori, puerilă, a cuiva care vrea Unirea din perspectiva reinstaurării demnității umane.

     Astfel, când s-a discutat despre o eventuală unire cu Bucovina sau cu Buigeacul, eu am fost primul împotrivă, pentru că acestea nu sunt soluții care să ducă la pace și fraternitate între popoare, cu atât mai mult cu cât acum avem soluții moderne de integrare civică a românilor din diaspora, nu este musai să fie între granițe ca să fie români, sau unguri, sau tătari, sau ce vor ei să fie.

     Desigur că există o barieră lingvistică ce mă desparte de realitățile din Ungaria, dar mai este și una culturală: nu locuiesc acolo, la mine ajung ecouri de mâna a șaptea, dar situația îmi impune să lucrez cu acele informații pe care le am.

     Pot proceda altfel? Cum?

     Și tot legat de revizionism, eu înțeleg că anii 1990 au trecut, se pare că UDMR și alte partide nu înțeleg asta, și-l folosesc ca direcție de slăbire a statului român.

     Eu sunt de acord că fiecare trebuie să trăiască așa cum își propune și cred că nimeni nu trebuie să moară pentru a se opune unei dorințe naturale.

     Iartă-mă dacă te-am supărat cu ceva. te asigur că dacă am greșit, am făcut-o cu bună credință față de ceea ce scriu și gândesc.

 2. Atti 25 octombrie 2014 la 12:53 - Raspunde

  Nu m-ai suparat, doar sunt sictirit oarecum de rahatul asta de istorie repetitiva. De atata vreme tot nu ne-am prins ca singura chestie care ne scoate din buda e munca, nu demagogia.

  Si de lideri, la fel. Cacatul de buna calitate tot timpul pluteste la suprafata.

  • Robin Molnar 25 octombrie 2014 la 12:56 - Raspunde

   Exact! Numai prin muncă putem. Dar asta n-o știu putorile politice care n-au muncit niciodată.

   Cât despre “Cacatul de buna calitate tot timpul pluteste la suprafata.” este chiar logic: jegul, fiind mai rafinat, are o densitate mai mică, deci se ridică. :S

 3. Atti 28 octombrie 2014 la 13:59 - Raspunde

  Ca sa vezi ca nu aplaudam toti ce face Orban:

  http://szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/categ_id/14

  Baga in translate, daca nu intelegi, intreaba.

 4. Nautilus 29 octombrie 2014 la 13:29 - Raspunde

  Atti: “Stii cum e cu autonomia HarCov? Ca si cu unirea ta. Si trupa aia sonata de secui bolunzi cred ca au inventat brusc apa calda, si voi cu unirea voastra. Mentalitatea seamana: noi vrem, deci e bine.”

  Bolunzii au o mică-mică problemă: Harghita şi Covasna, în sine, nu înseamnă nimic. Dacă totuşi ar vrea să însemne ceva, pot să însemne pensiuni şi câmpuri cu cartofi.

  Judeţul Vaslui contribuie cu mai mulţi bani la buget decât Covasna.

  • Atti 29 octombrie 2014 la 15:17 - Raspunde

   Chiar nu conteaza care cat contribuie la buget, indiferent de contributie tot o fantezie aiurea ramane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.