A cui este proprietatea intelectuală a TVR?

Am văzut că un clip de-al lui Zoso de pe YouTube a fost șters pe motiv că acel clip aparține SRTV.

Mie mi se pare un abuz. Pentru că materialele produse de TVR sau pentru TVR sunt plătite din bani publici, deci ar trebui să fie proprietate intelectuală comună. Practic, ar trebui ca eu, cetățean român, să pot pune pe internet orice material făcut de sau pentru TVR pe motiv că am plătit o cotă parte din costurile de producție.

Dacă TVR ar fi o instituție privată finanțată din fonduri private, ar putea avea pretenții de proprietate intelectuală privată, însă nu este cazul. În aceeași manieră, toate documentele administrației publice, cu excepția secretelor de stat, sunt proprietate intelectuală publică, conceperea lor fiind plătită din bani publici.

Ca o instituție plătită din bani publici să aibă pretenții la drepturi de proprietate privată este absurd. E ca și cum Parlamentul României ar pune copyright pe legi. Să fim serioși.

2 Comentarii

  1. Daniela 09 martie 2011 la 22:07 - Raspunde

    Tvr-ul este in propritatea noasta. Acest post de televiziune este platit din banii nostri. Eu in plus nu prea ma uit la acest post si nu vad rostul pentru ce sa platesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.