Ai stins lumina ieri?

Ieri a fost Earth Hour. Arhi şi Zoso au nişte articole pertinente în care scriu de ce consideră ei că acest eveniment este o porcărie. Pentru echilibru scriu şi eu de ce nu cred asta.

Consider că Earth Hour nu are menirea de a reduce, prin agest gest simplu, emisiile de CO2 şi alţi poluanţi ci are menirea de a crea un fel de coeziune a publicului astfel încât clasa politică să fie motivată să ia măsuri ce vor face ca şi mediul economic să fie motivat. Cred că acesta este secretul: coeziune socială!

Cred că 5 milioane de oameni au stins lumina pentru o oră.  Nu înseamnă mult din punct de vedere ecoloigc, însă social este cam ca o revoluţie. Înseamnă că milioane de oameni sprijină ideea de a avea o viaţă mai curată. Să strângi milioane de oameni în spatele unei idei este, totuşi, un lucru mare în societăţile destul de divizate de astăzi.

Da, am fost aseară la chef. Şi da, gazda mi-a făcut pe plac şi stins lumina (mersi Blondu’) astfel că o oră am ascultat muzică live de chitară la lumina lumânării. Ştiu că a fost meci, etc. Întrebarea mea este dacă ai stins măcar lumina. Nu e nicio jenă dacă n-ai făcut-o, în fond decizia o ia fiecare pentru el. Deci cum e?

6 Comentarii

 1. TNH 29 martie 2009 la 17:49 - Raspunde

  Da, am stins lumina şi a fost un gest simbolic. Dacă noi nu ne implicăm, atunci cine?
  Oricum, nu sunt de acord cu cei care sunt ecologişti doar pentru că vor să facă parte dintr-un trend. Aş vrea să cred că majoritatea sunt eco de mici, nu pentru că aşa zic revistele de 2 bani scrise pentru femei, sau Bucurenci, sau Răduleasca.

  • Robin Molnar 29 martie 2009 la 18:09 - Raspunde

   Nici eu nu cred că ecologia este un trend, ci o necesitate. Dacă devine trend vom avea o problemă, pentru că mereu va exista şi un trend contrar. 😯

 2. Maria si Phill 29 martie 2009 la 18:43 - Raspunde

  Am stins lumina, din respect pentru mine si natura , dar pentru ca Bucurenciul meu blanos (Phill, pentru cunoscatori) a intrat in deruta, l-am respectat si l-am tinut in brate cu lumina aprinsa!!!

  • Robin Molnar 29 martie 2009 la 20:19 - Raspunde

   😀 Lui Phill îi convine să crăpăm toţi de cald, că ei or să conducă planeta… :woohoo:

 3. skywalker 30 martie 2009 la 21:50 - Raspunde

  eu am stins lumina si tv, dar frigiderul l-am lasat in priza ca altfel mi se dezgheta mincarica

  • Robin Molnar 31 martie 2009 la 05:25 - Raspunde

   :woohoo: Nu cred să-şi fi scos cinev frigiderul din priză…. :woohoo:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.