Când o să o ducem mai bine…

După părerea mea, o să o ducem mai bine când nu o să mai stăm capră la dorința unuia sau a altuia, când nu o să mai înghițim toate mizeriile aruncate asupra noastră de către unii ce încearcă să profite de prea marea noastră toleranță.

Ce, vrea politicianul X vot secret? Ia, repede, doi pumni în gură, să-și revină.  Ce? S-a votat la secret legea educației? Păi de ce? Ia, să mai voteze încă o dată băieții, dar fără vot secret, să vedem și noi cine, ce și cum votează. Ce, nu vor? Marș acasă, că mai stau 10,000 la coadă ca să facă fix aceeași treabă.

Ce, îți bagă banca comisioane pe gât? Nu-i nimic, o punem de un mic proces, că nu te poți juca așa cu banii omului. Ce, firma de prestări servicii îți bagă pe gât o taxă de mentenanță a rețelei? Ia să dăm un telefon până la concurență, să vedem ăia ce mai fac. Doar n-o să fim tratați cu fundul, pe banii noștri.

Ce? Un funcționar al statului român s-a trezit de dimineață că e inteligent și face pe deșteptul? Ia să facem noi un pic de gâți. Dacă nu merge cu frumosul, merge cu urâtul. Dar cumva trebuie să meargă, că așa nu se mai poate. Orice pulete plătit din bani publici își toarnă o religie publică, religie în care el este Dumnezeu. Blasfemie! Două șuturi în fund și un cap în veceu, să-și revină.

O să o ducem mai bine când o să avem curaj să spunem:

– Nu.

– Ajunge. Până aici.

– Nu, nu toți trebuie să trăim, ci doar aceia care muncesc sau își iau pensia.

– Nu, nu merge și așa. Ori faci un lucru bun, ori îl lași pe altul să îl facă, iar tu mergi acasă.

Însă mai e mult până departe…

4 Comentarii

 1. ocaziituristice 21 septembrie 2010 la 13:18 - Raspunde

  Felicitari, chiar ai dreptate, insa putine persoane sunt cele care au curajul sa spuna exact ce gandesc sau sa spuna lucrurilor pe nume. =D

  • Robin Molnar 22 septembrie 2010 la 22:03 - Raspunde

   =D Nu-mi fac griji, o să ajungem în situația în care fiecare va țipa ceea ce gândește. =D

 2. xtall 21 septembrie 2010 la 19:15 - Raspunde

  Eşti idealist.
  =)
  Nu, n-o să se întâmple nici atunci!
  N-am stat capra niciodată ,însă.. am tăcut când am văzut multe chestii (pe ideea ca nu e treaba mea, are cine să ii tragă la socoteala, la socoteala însă, nu i-a mai tras nimeni) asa ca pot să nu fii capra, tot aia e.
  Ba să nu mint odată am şi ripostat, asa mai dur cu simt de răspundere, a mai ripostat şi un amic, suntem acum amândoi daţi afara =) , el se mai judeca, eu m-am lăsat păgubaş (dintr-o cauza ..mult prea vizibila, nu a intervenit nimeni ..absolut nimeni, nici măcar să cerceteze cum stau lucrurile, şi e vorba de nişte chestii cu iz penal)
  Asa ca ideea ta nu tine =) ar tine la modul general, toţi să nu stea capra ..dar aia n-o fie niciodată, mai repede cred ca ar merge ideea să-şi facă fiecare dreptate (..într-un fel cred ca pe acolo se va ajunge).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.