Candidatura lui Meleșcanu…

Ieri, Teodor Meleșcanu și-a depus candidatura la președinția României, iar mie mi se pare că gestul său vine ca un șut în fund aplicat societății civilie.

Adică înțeleg că este diplomat de carieră, admit că omul are și reale calități oratorice, poate are și calități administrative, dar Teodor Meleșcanu nu este un om din popor, un reprezentant al societății civile, ci vine – mai de grabă – din sfera serviciilor secrete, de aceea a și fost numit șef la SIE, într-o vreme, că știa cu ce se mănâncă treaba asta.

Pe de altă parte, Teodor Meleșcanu a fost și administrator al grupului Rompetrol, în perioada când activitatea grupului era tulbure. Deci, cuva, alegându-l pe Meleșcanu s-ar putea să mergem la risc.

Mai mult, la fel de tulbure este și modul în care face acum afaceri. Astfel, abonată la rutele de transport în comun din nordul județului Hunedoara este o companie numită BV Dasler, despre care oameni din industrie spun că ar fi a lui, cu paravan.

Ca atare, asta nu-mi place mie la Teodor Melescanu, că este alunecos precum un șarpe. Iar șerpii, după cum spuneam, nu vin din zona societății civile.

Și da, avem nevoie de un președinte care să vină din zona societății civile, întrucât un președinte care vine din zona serviciilor poate fi mânat de interese netransparente, sau poate aplica tactici și metode specifice împotriva poporului.

Nu, nu vrem să fim conduși de servicii. Mai ales că nu știm cum a strâns sutele de mii de semnături, în condițiile în care n-am văzut niciun punct de strângere a semnăturilor pentru el. Ați văzut voi vreunul?

4 Comentarii

 1. ciubix 24 septembrie 2014 la 12:00 - Raspunde

  si care ar fi presedintele acela din zona societatii civile, in opinia ta?

  • Robin Molnar 24 septembrie 2014 la 17:38 - Raspunde

   N-ai înțeles nimic. Discuția nu este despre cine trebuie să fie, discuția este despre un tip care nu trebuie să fie.

   • ciubix 25 septembrie 2014 la 11:44 - Raspunde

    Asta e problema, in loc sa vorbim despre cine merita si cine ar fi persoana potrivita, tu vorbesti despre cine nu trebuie sa fie. daca incepem asa, putem sa-i luam la rand pe fiecare dintre candidati si ne dam seama ca fiecare face parte din categoria ta. Si nu rezolvam nimic. in fine.

    • Robin Molnar 25 septembrie 2014 la 21:22 - Raspunde

     De ce nu-i putem lua prin eliminare?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.