Care-i treaba cu Netflix în România

Netflix oferă spre vizionare, și-n România, filme și seriale. Unora li se pare că oferta este slabă. Nu aș zice. Totuși, acceptând că în SUA oferta este mai variată, hai să vedem de ce:

  1. În primul rând, producții proprii ale Netflix se difuzează și-n România. De exemplu, ProTV a plătit pentru serialul House of Cards. Este normal ca Netflix să nu-i ia banii de la gură, dacă i-a luat și din portofel. Ca atare, cât timp posturi TV din România vor difuza anumite producții, ele nu vor fi difuzate și pe Netflix. Banul este cheia.
  2. Netflix a analizat care filme și seriale nu au (prea) fost difuzate în România și pe acelea le oferă la vizionare. Dacă folosești intens torrentele, Netflix nu este pentru tine pentru că Netflix nu va difuza, cel puțin nu acum, tot ce se găsește pe torrente. Nici să vrea. pe de altă parte, cum majoritatea oamenilor nu folosesc torrente, algoritmul Netflix de a difuza filme care care la noi nu s-au difuzat este logic și de bun simț.
  3. Dacă vrei să fii corect și să plătești pentru conținut, Netflix este OK. Dacă vrei să plătești, dar nu pentru conținut, deci o sumă mai mică, Filelist este soluția. Este atât de simplu: poți viziona legal, sau poți viziona pirat.
  4. Este de înțeles că multă lume nu își permite cei 8 euro pe lună. Netflix nu li se adresează lor, ci celor ce pot și vor să plătească. Practic, acum pot și eu să fiu la curent cu filmele, pentru că nu folosesc torrente. Mă rog, de câteva ori le-am folosit, când le-am plătit la pay per view și serviciul, gen Voyo, nu mergea bine.
  5. Comparația dintre Netflix și Voyo este stupidă. Am avut 6 euro la Voyo ținuți pentru pay-per-view, dar n-am avut pe ce-i cheltui, din cauză că Voyo oferea în general filme proaste. Filmele decente le-am văzut, iar ceea ce a rămas este, în general, mizeria. Gen: ce fel de om trebuie să fii să plătești 3 euro pe lună pentru Las Fierbinți? Măcar la Seenow filmele sunt OK. Problema cu Seenow este că nu adaugă prea multe filme lunar. Dar este cu șase clase peste Voyo. La fel și Digiplay, la care încă mai am abonament: îl țin pentru televiziune online, pentru că biblioteca video este bunicică, dar eu sunt pretențios la filme, ceea ce face ca aceasta să nu corespundă nevoilor mele. Dar înțeleg de ce este OK pentru restul lumii.
  6. Netflix este un serviciu oferit pentru cinefilii amatori. Profesioniștii vor folosi în continuare alte mijloace.

Personal, mă bucur mult de Netflix, pentru că acum am posibilitatea să văd, legal, mai mult decât ceea ce puteam viziona până mai ieri. Dar, desigur, discuția este cu mult mai largă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.