Căsătoria cu link

Pe internet există conceptul de "link love", care spune că dacă îți place un articol sau un blog, este OK să pui link către el. Asta unu la mână. Doi la mână, mă uit la bloggerii mai mari, unii deja încep să-și desfacă blogrollurile, pierzându-și, încet dar sigur, din relevanță,. așa cum este ea măsurată ca și rezultat al optimizării web.

Desigur, pe termen scurt o asemenea manevră este sustenabilă. Însă pe termen lung se întâmplă niște chestii nasoale pentru că internetul va exista doar atâta vreme câtă vor exista linkurile. La o sacră mai mare, ar fi ca și cum cele mai relevante bloguri din România ar avea doar câteva linkuri între ele, ca într-un fel de cuib cu page rank limitat.

Mă uit pe harta internetului românesc și văd cum site-uri ce altădată aveau PR5 acum au un PR4. Nu este grav că acesta este 4, doar și eu am tot atâta, este grav că relevanța este în scădere. Și nu doar din motive financiare.

Mi-e teamă, sincer să fiu, că aceasta fragmentare, odată pornită, va fi greu de stăvilit. De aceea, din puntul meu de vedere, este recomandabil să ai câteva bloguri care să faci ceea ce eu numesc "link marriage" (de unde și titlul), de genul:

I Robintel.ro, take you (blog) for my internet spouse, to have and to hold in my blogroll, from this day forward, for better traffic or for worse, for richer advertising, or for poorer, in site sickness and in health, for as long as my web shall be.

Da, am în blogroll niște bloguri cu care mi-ar părea rău să desfac legătura, ceva din mine ar muri și ar durea. Și, da, și alții au așa un obicei. De exemplu Zoso.

2 Comentarii

  1. y8 14 septembrie 2010 la 00:31 - Raspunde

    mi se pare absolut normal aceste parteneriate,dar nu inteleg de ce tu nu ai link-uri pe comentarii,ai ajuta si mai mult internet-ul si chiar pe tine,te-ar citi lumea mai cu drag 🙂

    • Robin Molnar 14 septembrie 2010 la 09:03 - Raspunde

      =D E na;pa ce se întâmplă aici. Ca să am linkuri nofollow în comentarii trebuie să hackjeresc mereu câte un fișier. =D Câteodată uit dar în general nu. =D Altfel, nu văd la ce te referi. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.