Ce avem azi la cină?

Da, aţi ghicit. Mult mai multe urări de sănătate şubredă. Evident, tot pentru PSD.

Admit, în primul rând că şi în PSD sunt oameni capabili şi de bun simţ, numai că aceştia sunt cam pe la fundul lanţului trofic politic şi sunt cam rari. Chiar am un prieten PSD-ist. În fine, să revin.

 

Astăzi a fost domnul Geoană prin Valea Jiului. Ducă-se. Pe seară am văzut că în parcul central (Carol Schreter) din Petroşani s-a strâns o şleahtă de PSD-işti. Cum aveam treabă am ieşit frumos din casă şi am trecut pe lângă ei. Normal, am făcut şi câteva poze (sunt încă la faza de: “da’ butonul ăsta ce face?”).

 

Poza care e ieşit este următoarea: 

Până aici nimic deosebit decât că: erau maxim 20 de PSD-işti. Domnule Iliescu, ce îmi spuneaţi Dvs. de forţa partidului? Din punctul meu de vedere PSD-ul este la fel de important precum o gargară cu apă de ploaie. Maxim.

 

Dar nici asta nu este esenţial. Nu.

Scot aparatul să fac poze, aşa, la întâmplare, PSD-iştilor. Şi repede apare un domn care mă roagă să n-o fotografiez pe soţia dânsului în timp ce alăptează. Big deal. De parcă asta era interesant. Ce să zic. Nici nu mi-a dat prin cap una ca asta, dar în fine.

 

Dânsul îmi spune că este posibil să fie şi fotografi de scandal prin parc şi că nu e frumos. Şi eu viperă (sau hienă, mă rog). Îi spun că-i înţeleg temerea şi că fac fotografii doar pentru că mi se pare o acţiune frumoasă.

Am minţit so sue me.

Nu pot să-i reproşez aproape nimic omului acela. A vorbit frumos, s-a comportat decent şi tot. Părea un tip absolut decent. Părea.

 

Nu ştiu cum a ajuns vorba la perioada comunistă. Eu, evident, i-am spus pe şleau ce părere am eu despre rahatul de comunism. La care dânsul îmi spune, citez: “Dar măcar statul avea o bună protecţie socială!”.

Hopa, ăsta-i de-ăla, îmi zic, şi termin conversaţia spunându-i: “Copii noştri (dânsul avea deja trei) nu vor mai trăi una ca asta pentu că noi suntem aici ca să îi protejăm!” Stupoare. Linişte.

 

Aşadar, domnule Iliescu, cum stă treaba cu democraţia? Adică dacă aleg la întâmplare un membru PSD care ar fi şansele ca acesta să fie neo-comunist? Care ar fi şansele ca acesta să fie un asistat social? Care ar fi şanele ca cea mai înaltă şcoală absolvită de acesta să fie liceul sau profesionala sau o şcolă de arte şi meserii?

Îmi menţin părerea că dumneavoastră, domnule Iliescu, sunteţi personal responsabil pentru înmiirea numărului de cerşetori şi asistaţi social. Pentru că le-aţi tot dat. Cred că asta este politica socială a partidului: să le dăm de la cei care muncesc că ei muncesc deci au de unde. Nu contează că ei muncesc pentru ei şi pentru familiile lor, nu, ei muncesc şi pentru a-i hrăni pe cei defavorizaţi.

 

Să fim serioşi, domnilor din fruntea PSD-ului. Cu adevărat defavorizaţi sunt cei care trăiesc în cătune uitate de lume în vârful muntelui şi-s vai de steaua lor, că nu au nici măcar curent electric. Nu poţi avea pretenţia că eşti defavorizat într-un municipiu cu 4 licee şi o Universitate. Dacă eşti sărac sunt mari şansele ca tu să ai o mentalitate de rahat şi, ca atare, trebuie să plăteşti pentru asta (prin sărăcie). Efectiv nu ţi-a plăcut cartea şi gata. Deci mucles!

 

Şi nu mă lua cu bullshit-uri. Suntem patru fraţi. Momentan trei cu studii superioare terminate. Părinţii sunt simpli muncitori. Să ştii că şi ultimii bani noi îi dădeam pe caiete şi pe cărţi. Aşa că să nu îndrăzneşti măcar să-mi vorbeşti despre sacrificii, vito!

Părerea PSD-iştilor: ei sunt săraci şi au nevoie de ajutor. Să le dăm, aşadar. Nu contează că în neamul lor toţi sunt asistaţi. Nu contează că sunt semi-calificaţi sau ceva. Nu, ei nu pot munci pentru că sunt defavorizaţi (de fapt propria lor mentalitate îngustă îi defavorizează). Domnul despre care v-am povestit are trei copii şi este de profesie pictor anonim. Să-mi explice şi mie cum reuşeşte să-şi întreţină decent familia, exclusiv din activitatea sa profesională. Şi eu sunt un poet anonim, deci tot artist, dar nu mă văd întreţinând o familie din asta. Eu vreau mai mult pentru soţia şi copii mei (când va fi cazul).

 

Aşa că:

 

 

Mănca-mi-aţi P**A, dobitocilor. Unde P**A mea eraţi când eu am lucrat, student fiind, ca necalificat, la un PSD-ist de-al vostru (pe numele lui de graur: Calistru Aurelian Serafinceanu ) timp de trei luni, cu şuturi suplimentare şi tot, şi pentru toată perioada am luat 55% dintr-un salariu minim pe economie?

Să mă sugeţi! EU am început de jos mă, din şanţ, nu voi, fu*u-vă-n gură! Şi n-am avut pretenţia să-mi dea statul! Mi-am făcut, încet încet. Menţionez faptul că acei bani eu mers exclusiv la plata primei tranşe (din mai multe) legate de taxa de şcolarizare la Universitate, retardaţilor.

3 Comentarii

 1. Mihai Todor 24 mai 2008 la 10:23 - Raspunde

  Mah, stiu ca in principiu PSD-istii sunt cam cei mai nenorociti, dar, DAR… parerea mea personala este ca 90% din cei care fac politica in Romania sunt la fel (indiferent de partid), iar restu de 10% nu ocupa functii relevante, sau, chiar daca ar ocupa, ar fi trasi in os de restu\’.

  Stii cum e, politicienii sunt ca si popii si anume sunt intretinuti de o institutii care nu produc nimic, doar consuma ca si capusele. Si sunt convins ca e bine sa stai toata ziua cu dosul plantat intr-un scaun ca o buruiana intr-un ghiveci si sa iti vezi de hartiile tale care necesita o semnatura sau de \”slujbele cele sfinte\” fara de care lumea s-ar narui in timp ce banii iti curg in buzunar… Singura calitate de care ai nevoie ca sa ocupi o astfel de functie este tupeul (in cazul politicienilor); la popi nu stiu exact de ce calitate e nevoie pentru ca putini mai sunt aceia care isi fac meseria (daca poate fi numita asa) din credinta. Macar acestia din urma AU NEVOIE de o facultate pentru a isi ocupa functia.

  Astfel, eu nu vad sensul de a ma duce sa votez pentru ca nu am cu cine. Nu cunosc in nici un fel persoanele cu care pot sa votez si nu pot vota o persoana care nu se afla pe acele liste deci ce rost mai are?

  Chiar azi am vazut niste idioti care vasleau cu niste barcute prin Dambovita si de barcute erau atasate niste steaguri mari care faceau reclama la domnul \”Tender\” parca. Nu m-am obosit sa retin numele sau partidul. Sa ma scuze daca gresesc.
  Dar, indiferent de persoana, vreau sa imi spuna si mie, DIN CE BANI ii plateste pe nenorocitii aia care ard gazu\’ de pomana toata ziua in barcile alea???????

  Imi cer scuze de lungimea postului si ma opresc aici pentru ca nu mai are rost sa imi revars nervii pentru niste incompetenti.

  • Robin Molnar 24 mai 2008 la 11:22 - Raspunde

   😀 N-ai de ce să îţi ceri scuze. 😀

   Partidele, ca şi bisericile, obţin fonduri şi din sponsorizări, ambele instituţii după principiul: \”nu se ştie niciodată!\”.

   Eu sigur merg la vot. Desigur, aceasta este o chestie personală, intimă, şi, ca tare, nu pot sfătui pe nimeni ce să facă. Fiecare e liber să facă exact aşa cum doreşte, aşa cum percepe…

  • Mihai Todor 24 mai 2008 la 11:38 - Raspunde

   PS: tocmai a venit un idiot la usa mea in camin si a adus pliante si 4 mouse-pad-uri (cate unu\’ petru fiecare din noi). Pe mouse-pad scrie asa: in partea de sus avem "Idealul meu in viata e primarul cu mustata" (oarecum amuzant desi suna a manea…) si in partea de jos avem: "Tanase pentru Sase!" (sper ca se refera la sectorul 6).

   Alt idiot… Asta presupun ca e concurenta. Mai intreb o data, din ce bani s-au facut 400 (oameni) x 27 (camine) ~= 10 000 (mouse-pad-uri) ???
   Sincer, sper ca cifra e exagerata ca nu suntem asa de multi in Regie si sper ca nu a dat chiar la toti, dar…

   Oricum, eu am sa folosesc pad-ul, pemtru ca, la o adica, tocmai mi-am recuperat 0.1% din banii pe care ii donez lunar (de "bunavoie" si "nesilit" de nimeni) la stat si pentru ca e chiar bun!
   Asa ca folosesc aceasta ocazie pentru a va multumi domnule Tanase, oricine ati fi! Chiar aveam nevoie de un pad, mai ales daca nu dau alti bani pe el. Si mai doresc sa precizez ca nu am sa merg sa va votez, dar, puteti sta linistit ca nu va votez nici concurenta.

   Sunt curios totusi, in eventualitatea in care domnul Tanase va ajunge primar, va pava strazile din Bucuresti cu mouse-pad-uri?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.