Ce sunt bloggerii?
În urma unei scurte discuţii avute aseară cu Dojo am simţit toată noaptea, pe lângă nesomnul datorat cafelei, nevoia de scrie un articol în care să încerc să exprim ce simt eu că înseamnă să fii blogger.
Eu cred că bloggerii sunt persoane extrovertite, comunicative şi sociabile în ciuda mitului creat de media tradiţională cum că noi am fi nişte animale de grotă ce stau toată ziua în faţa computerului şi care nu fac nimic altceva, ceea ce este fals. Cred că trebuie reţinut faptul că bloggerii fac parte, de obicei, din societatea civilă, care societate ne cam lipseşte sau, mai bine spus, care încă nu este închegată. De aceea cred că blogosfera este o parte importantă a societăţii moderne. Şi mai cred, de asemenea, că, în timp, rolul ei va creşte în importanţă.
Fără a fi sociolog sau ceva, cred că blogosfera a ajuns să suplinească o parte din rolurile societăţii civile, aşa cum ar trebui să fie ea, pentru că bloggerii au mijloacele necesare pentru a-şi manifesta punctele de vedere legate de diferite chestiuni de interes public şi nu numai. Să nu uităm că într-o democraţie exprimarea părerii individuale este esenţială. Aici intervenim noi şi, într-o oarecare măsură, taxăm eventualele abateri ale diverselor autorităţi.
Bloggerii sunt oamenii secolului XXI, "oamenii noi" despre care s-a vorbit de atâtea ori fals, în special în era comunistă. Noi folosim tehnologia în scop uman ca să spun aşa, la fel cum alţii o folosesc în scopui politice, economice sau de altă natură. Şi cred că noi o folosim transparent tocmai pentru că socializăm între noi şi, totodată şi, cu cititorii noştri.
Permitem comentarii pe bloguri astfel încât să creăm un flux informaţional dinspre cititori spre autor, în felul acesta oferindu-le şi celor fără bloguri posibilitatea de a se exprima şi de a ne taxa eventualele abateri. Cred că este foarte corect şi democratic aşa. Asta nu înseamnă, însă, că democraţia aceasta aproape absolută presupune şi tolerarea comentariilor răutăcioase sau a părerilor nefondate, pentru că acestea reprezintă o formă de intoxicare care, în general, face rău şi displace.
Probabil cea mai importantă valoare umană promovată de bloguri este bunul simţ, acea resursă umană din ce în ce mai rară în zilele acestea de pierzanie spirituală. Cred cu tărie că avem mare nevoie de această resursă regenerabilă. Pentru binele nostru individual şi al ţării în general. Pentru că o ţară decentă este bună cu cetăţenii ei.
Ar mai fi multe de spus dar mă opresc, momentan, aici.
Ma intreb cum ai reusit sa vorbesti cu Dojo in zgomotul ala! 🙂
Cat despre ultimul paragraf… bunul simt e totusi inca rar. Din pacate! 🙂
Spor si ne mai vedem la blgomeet…desi nu am apucat aseara sa ne cunostem.
:woohoo: Între două aruncări la darts, ale ei. 😀 Eram mulţi de tot aşa că durează până ne cunoaştem. 😀
Asa cum ziceam mai demult, eu cred ca un blog este o combinatie reusita intre democratie si comunism. Fiecare blogger isi defineste propriile legi de interactiune dintre el si cititorii sai intr-un mod subiectiv. Regula de aur a blogurilor, si anume \”nu iti place, nu citi\”, este singura pe care am regasit-o pe toate blogurile citite, pe cand restul difera de la om la om.
In principiu vreau sa iti dau dreptate in legatura cu afirmatia: \”bloggerii sunt oamenii secolului XXI\” pentru ca site-urile lor m-au facut sa imi schimb felul in care imi petrec o parte (destul de mare) din timpul liber. Am ajuns si eu sa descopar placerea de a citi si, chiar daca nu ma pot lauda cu lecturarea unor romane, rasfoirea blogurilor este totusi o forma de lectura. Am sa incerc ca imi fac si eu un blog intr-o zi cu soare, doar ca, momentan, din cauza licentei, sunt obligat sa aman acest plan. Nu pot decat sa regret ca nu am facut acest lucru acu vreo 5 ani, in loc sa o ard inutil cu diverse kkturi (counterstrike de exemplu)…
:woohoo: Foarte pertinent comentariul tău. 😆 Se vede că suntem ingineri pe aceeaşi profesie şi vedem lucrurile cam la fel. 😆
Niiodată nu e prea târziu să-ţi faci blog. Trust me. :woohoo:
Stai linistit, sigur o sa imi fac, deja am si o idee destul de buna de ce voi scrie. Un lucru e sigur, voi scrie exclusiv in engleza. Poate in felul asta voi evita o parte (destul de mare sper) din cretineii care bantuie blogurile romanesti.
:woohoo: Cred că greşeşti. Hai să facem un pic de statistică. :woohoo: În România avem 50% proşti, la o ppulaţie de 22 de milioane. :woohoo: În lume avem 88% proşti la o populaţie de 6 miliarde… :woohoo: Hmm, care ar fi şansele să nu dai de ei în engleză? :woohoo:
Depinde si de continutul articolelor… Cititorii pe care ii voi tinti vor fi, in principiu, ingineri. Incerc sa evit un blog social pentru ca nu as avea nervii sa ma tin de el 😛
:woohoo: Well, ai grijă ce-ţi doreşti că poate ţi se împlineşte… 😆
eu spun ca Mircea Badea avea mare dreptate in legatura cu ai nostri blogarasi 😛
😆 Eu spun că înainte de a judeca atât de aspru să-ţi deschizi un blog şi să scrii minim 50 de articole. După aia mai vorbim. 😆