4 Comentarii

 1. Malin 05 februarie 2018 la 19:43 - Raspunde

  Mno’ acuma si tu. Mentalitatea asta e o relicva a socialismului pur unde proletariatul trebuia sa-si faca norma de 8 ore si sa fie platit pentru asta suficient de mult incat sa duca o viata decenta si sa nu maraie la stapan. Si adevarul e ca a cam tinut smecheria pana cand sistemul asta a dat faliment, dar chiar si asa mentalitatea nu s-a prea schimbat.
  Foarte multa lume e in dezacord cu mine atunci cand spun ca regula de baza a societatii ar trebui sa fie “nu muncesti, nu mananci”, dar daca o tinem tot asa cu socialismele astea e posibil sa ajungem la rationamentul asta in cel mai brutal mod posibil.

 2. Kathy Bates 07 februarie 2018 la 11:11 - Raspunde

  Vorbiți ca și cum n-ați fi știut ce-i aia angajare.

  Dacă într-o firmă sunt 10 inși, din care unul muncește ca robotul, 8 muncesc rezonabil, cât să nu-i demită patronul, și ultimul freacă menta, ghici pe cine cade beleaua?

  Yup. Dai în calul care trage. Aparent absurd.

  Dar Coaliția pentru Familie știa motivul.

  Unul care se crede indispensabil firmei nu mai face parte din structura socială conservatoare. Nu vine la șefu’ cu ploconul de Crăciun, nu dă de băut colegilor de ziua lui. Nu râde la glumele șefilor. Nu le cară geanta. E incomod. Exasperant. Hot Shot. Charlie Sheen.

  Dacă vedeți un grup de oameni ieșind de la atelier sau birou la pauza de prânz, uitați-vă cu atenție. În primul rând la femei. Cea care e îmbrăcată în culori vii, râde cel mai mult, se bagă în seamă cu lumea e întotdeauna necăsătorită.

  Poate nu vrea să flirteze, agațe, abordeze pe nimeni. Poate nici nu e o chestie conștientă, plănuită.

  Dar întotdeauna oamenii căsătoriți sunt – prin îmbrăcăminte, atitudine, stil de a vorbi, de a bea, de a se comporta în public – mai conservatori.

  Uite că patronilor, șefilor, directorilor, unit-managerilor și altor creaturi d-astea cu 4 picioare ca în Ferma Animalelor nu le trebuie oameni care muncesc și vor să câștige, buni profesioniști. Le trebuie unii care muncesc cât de cât, să nu fie dați afară.

  • Robin Molnar 24 februarie 2018 la 16:45 - Raspunde

   Probabil că sunt naiv dacă nu sunt de acord cu asta:

   Uite că patronilor, șefilor, directorilor, unit-managerilor și altor creaturi d-astea cu 4 picioare ca în Ferma Animalelor nu le trebuie oameni care muncesc și vor să câștige, buni profesioniști. Le trebuie unii care muncesc cât de cât, să nu fie dați afară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.