Criză, iubirea mea

Eu de la actuala criză aştept să mai stârpească din bişniţari, din cei cu modele de afaceri bazate pe speculă şi din şmecheraşii care fac afaceri cu un procent mare de ţepe. De aceea lansez un nou concept: clisma financiară.

Sper că actuala criză îi va falimenta pe cei care au pierdut simţul măsurii şi al banului. Sper exemplu dezvoltatorii imobiliari care consideră că 120,000 de euro pentru un apartament cu 2 – 3 camere, în câmp, este un preţ corect. Nu este. Dacă până acum aveau profituri de 100% acum sper să piardă tot. Pentru că nu este corect să fii atât de lacom încât un om să plătească 10 – 15 ani doar lăcomia ta şi a băncii.

Îmi pare rău, însă, de micii întreptinzători care sunt traşi în jos de marii distribuitori. Spre exemplu cunosc o firmă care are de luat 70,000 de lei de la un mare distribuitor. Şi distribuitorul ăla se pare că n-are de unde să plătească. A lăsat un bilet la ordin fals, etc. Şi dacă firma aia cu 5 angajaţi nu primeşte banii ăia e nasol, bani care reprezintă 50% – 60% din cifra de afaceri, pentru că trebuie să îşi înceteze activitatea.

Deşi, paradoxal, în domeniul ei de activitate nu este criză. Peştii mari şi cu management defectuos trag şi pe cei mici în jos. Asta regret, deşi de lacomi nu-mi pre rău. Cumpătare…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.