Cum se instaurează precis democrația?

Noi avem experiența Pieței Universității a anilor 1990 – 1990, când toți luptătorii pentru democrație stăteau grupați într-un singur loc. Mă uit la ucrainieni, stau acolo ca sardelele… Or, aici cred eu că ei greșesc.

Domnule, în loc să stea câte 500,000 într-un singur loc, mai bine se strâng câte 10,000 – 20,000 pe la vila câte vreunui senator sau deputat, să-i explice ce și cum trebuie să voteze, că poate și-a rătăcit gândurile de la atâta numărat banii și, nah, trebuie corectat.

Dacă stai să te gândești, așa au fost câștigate și răscoalele istoriei: nu se strângeau iobagii într-o singură armată, ci mergeau pâlcuri-pâlcuri pe la casele boierești, cu câte o torță și-un topor…

În fine, să păstrăm ideea: autorităților le este mai ușor să controleze 500,000 de cetățeni adunați într-un singur loc, decât să-i caute pe la casele curviștinelor politice. Or, noi pe asta trebuie să ne bazăm.

1 Commentariu

  1. Larisa 10 decembrie 2013 la 19:59 - Raspunde

    Interesantă perspectivă. De asta ăştia care protestează uneori împotriva lui Băsescu se strâng aşa puţini la Universitate? Au impresia că-i patron la Teatrul Naţional sau decan la Facultatea de Geografie? 🙂 Probabil sunt mai multe grupuri de fiecare dată, dar pe ăştia nu-i găseşte nici presa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.