Dacă doar am avea un pic de coloană…

Naționala Bosniei urmează să fie descalificată de UEFA pentru că în loc să aibă un singur șef, federația bosniacă are trei șefi, aleși pe criterii etnice.

Adică pentru a păstra pacea sportivă, bosniacii au ales să aibă trei șefi, câte unul pentru fiecare etnie principală din Bosnia. OK, nu e frumos, nu e standard, dar este o soluție care merge, ceea ce este minunat, ținând cont că în Balcani soluțiile standard nu prea merg.

Deci oamenii ăia au de ales între a fi în UEFA sau a păstra pacea. Ce credeți că vor alege? No bun, acum intră în scenă FRF care, dacă ar avea un pic de coloană, s-ar da înapoi și ar spune că:

– Poporul român și Federația Română de Fortal  înțelege suferința tuturor etniilor din Bosnia și acceptă complexitatea problemelor de acolo, salutând faptul că, în ciuda tuturor impedimentelor,  Bosnia a găsit o soluție funcțională de a păstra problemele sportive departe de chestiunile politice și, ca atare, nu înțelege decizia UEFA de a amesteca politica și fotbalul, sprijinind în totalitate decizia Federației Bosniace de Fotbal, retrăgându-se din competiție și refuzând să își asume avantaje nedrepte și nedemne de pe urma problemelor interetnice din Bosnia.

Dacă am avea un pic de coloană am refuza să ne însușim niște foloase necuvenite și imorale. Da, dacă am avea coloană n-ar trebui să le permitem celor de la UEFA să-și bage coada în iadul interetnic din Balcani.

Îmi scapă ceva? Cred cei de la UEFA că punerea unui singur șef va rezolva problemele interetnice din Bosnia?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.