Dar hai să ne mai lamentăm încă o tură

Ca la fiecare sfârșit de an, cred că deja este o tradiție, oamenii încep să se lamenteze că de ce în România domeniile se iau pe viață, în timp ce în alte țări se plătește o taxă anuală, permițând, astfel, expirarea domeniilor și refolosirea lor?

Argumentul folosit în favoarea expirării domeniilor românești este, de obicei, ăsta:

– Eu vreau să fac, vreau să dreg, dar niște nenorociți au cumpărat domeniul ăla înaintea mea, nu îl mai folosesc și, ca atare, nu-mi pot pune în aplicare ideea.

Bine, se poate argumenta că succesul unei idei este direct proporțional cu domeniul folosit, în practică este destul de evident. Doar că avem și excepțiile răsunătoare: Google, Yahoo!, Twitter. Domeniile lor n-au nicio gară cu nimic, s-au născut de la zero. Ca tare, iarăși se poate argumenta că o idee bună n-are nevoie de un domeniu explicit cunoscut și simplu pentru a avea succes, așa cum deja am arătat.

Ca atare, sunt de părere că cei care se lamentează pe faptul că domeniile românești sunt pe viață sunt doar niște lași sau, cel puțin, au dubii serioase vizavi de succesul ideilor lor. Și apoi, într-o lume globalizată, domeniul național tinde să devină din ce în ce mai puțin relevant (treaba asta se va vedea peste vreo zece ani).

Așadar, hai să ne mai lamentăm încă o tură că avem o idee și n-o putem pune în practică, să ne mai lamentăm încă o tură așa cum facem de secole. Asta e, n-avem noroc.

Apoi, un domeniu este o adresă de reședință electronică. Dacă doream să fiu chiriaș îmi luam domeniu .com sau mai știu eu ce. Nu, eu vreau să fiu proprietar pe domeniul meu, așa cum este scris în legea firii, cum este natural. Ideile bune nu se împiedică de lipsa unui domeniu sau mai știu eu ce.

2 Comentarii

  1. fernando de la caransebes 30 decembrie 2010 la 00:12 - Raspunde

    auzisem ca domeniile .ro nu vor mai fi pe viata in viitorul apropiat. cat de bine si corect am auzit nu stiu =)

    • Robin Molnar 03 ianuarie 2011 la 14:06 - Raspunde

      Imposibil. Ce n-o săp mai existăm ca țară?… OMG!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.