Despre cerşetori

După ce am citit asta la VisUrât , vin şi eu cu un exemplu:

La noi în Petroşani este o doamnă care are un copil şi împreună cerşesc. Se pare că băiatul dânsei este bolnav psihic (retardat, sau ceva).

Normal, sunt om, am şi eu punctele mele slabe şi treaba asta m-a impresionat. Ştiu că sunt un om inteligent şi-mi pare rău de cei care au un IQ minuscul. OK.

Până într-o zi când mergând la un fast food în interes de serviciu o văd. Dânsa mânca liniştită o şaorma şi bea un Cola la 0,5 l. Băiatul nu mânca nimic.

Hopa, mă lovise direct la sentiment. Cum pana mea tu grasă ca scroafa bagi în tine ca sparta şi la băiatul tău nu te gândeşti? Şi m-a iritat la maxim faptul că dânsa se comporta atât de firesc…

De-atunci dânsa şi-a mâncat mălaiul cu mine. Fără bani din partea mea.

M-a durut sufletul că am ajutat un monstru, că, prin gestul meu de a-i da bani, am încurajat exploatarea unui om care săracul n-are nicio vină. Eu, tu, noi, cu toţii, suntem vinovaţi de proliferarea acestui fenomen numit cerşetorie. Dacă nu le-am mai da bani nu i-am mai încuraja să cerşească!

Aşa că, data viitoare când vezi o mână întinsă gândeşte-te bine dacă vrei să fi complice sau nu!

P.S. Nici la copilaşi nu le mai dau bani de mult. Nu pot să încurajez exploatarea minorilor. Sunt prea integru şi prea vertical pentru asta. 

4 Comentarii

 1. puiu 27 mai 2008 la 18:30 - Raspunde

  Te doare sufletul…vin batrani si cer un pliculet de ceai. Atat,nu au bani de mai mult…Afara,pe trotuar sunt megiesele de care povestesti.Eu nu le dau nimic,stiu cum sta treaba,dar mama mama ce se lipesc.Cate un leu,cate 50 de bani….
  La şaorma zici….of 🙁 🙁 🙁

  • Robin Molnar 27 mai 2008 la 18:36 - Raspunde

   O duce bine: şaorma, cola, chestii. Nu cred că merge acasă pe jos. Pare-mi-se că i-am văzut urcând într-o maşină. Dar e o chestie atât de halucinantă încât nu pot să bag mâna în foc. Poate mi s-a părut. ❗

 2. xtall 04 iunie 2008 la 04:57 - Raspunde

  [quote=Robin Molnar]Nu cred că merge acasă pe jos. Pare-mi-se că i-am văzut urcând într-o maşină. Dar e o chestie atât de halucinantă încât nu pot să bag mâna în foc. Poate mi s-a părut. :!:[/quote]

  :whistle: Nu e cazul sa bagi mana in foc, cam asta e realitatea, am observat intamplator un tip, cersetor, isi face rondul si bine mersi merge la restaurnat comanda tacticos o fripturica si o bericica 😉 dupa care se delecteaza cu diverse jocuri de noroc in gastile din zona.
  Asta e un tip mai decent, in fine, nu ar fi poate nimic suspect (poate mai iesit din comun) daca asta nu s-ar intampla zilnic B) ,program la ceas, o fi vreun job.
  Cei mai sacaitori sunt totusi copii, practic trag de tine de ai zice ca nu stiu ce au patit dar cand ii vezi ce fac cu ei iti pui mainile in cap.
  Ok si acum daca mergi pe la cantinele alea de ajutor social, si acolo sa vezi minune, li se da hrana rece in weekend pui congelati conserve etc.
  Dupa ce se cearta ca la razbel pe ele cu toate tipetele si tot tacamul de scandal le vand mai frate pe mai nimic pentru bautura in cele mai apropiate magazine private, au deja intelegeri pe acolo.
  Sa nu-i iei cu ceva pe spate..? batranii cat sunt de necajiti nu se duc de rusine si traiesc in mizerii iar aia isi bat si joc.

  • Robin Molnar 05 iunie 2008 la 13:43 - Raspunde

   :angry: Unii merita bataie multa multa multa. :angry:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.