Despre Nastase…

…Adrian Nastase. Unicul.

Daca tot am dat-o pe politica simt nevoia sa va impartasesc episodul in care am avut onoarea si privilegiul de a da mana cu domnul A. Nastase. Prin 2000 s-a modernizat Hala din Piata Centrala din Petrosani. Modernizara s-a facut cu bani UE si, ca atare, a venit si domnia sa la inaugurare. Eu treceam pe acolo fiindca mergeam la o bere. Stiu ca era o zi frumoasa, insorita si calda. In fine, trec pe acolo. Lume multa, 95% penionari, “delir de cimitir” ce mai.

In fine, fiind in trecere si impins de curiozitate ma apropii. Si-l vad. E drept ca nici nu aveam cum sa-l ratez: domnia sa are o statura impresionanta, este inalt si solid. In fine. Si intreaba el (demagogic vorbind): “ce probleme aveti?” si alte asemenea (chestie de fatada, domnia sa cunostea problemele sociale ale vremii). Evident, datorita caracteristicii de varsta a multimii, principala nemultumire era: pensiile mici. Si-atunci ma pune gaia si strig: “Locuri de munca pentru studenti”.

E drept, pe vremea aceea credeam, intr-un fel, in stilul de viata american: scoala + job. Adrian m-a linistit. Mi-a raspuns: “Ia vino domnu’ student incoace!” (remarcati politetea). Ma duc. Trec printre SPP-isti cu greu. Imping babele care se hlizeau pentru a putea ajunge la domnia sa. Mai mai sa ma sfasaie ca le stric eu linistea si ca imi permit cu neobrazare sa ma adresez idolului lor. Ma duc la domnia sa. Daca m-a mancat ma scarpin. Si schimbam cateva vorbe. La final domnia sa mi-a spus: “Daca vrei loc de munca hai in Bucuresti!”.

Hopa, imi zic eu. Asta ma ia de prost. Cum adica “Hai in Bucuresti!”? Ce, Romania este NUMAI in Bucuresti? Sau cum, daca am cu ce, nu pot face si scoala si sa  am si un job? Asta m-a lecuit! Recunosc, nu am votat cu PSD niciodata! Evident, n-am s-o fac nici de acum incolo.

Dedicatie domniei sale: Balada lu’ Adrianu’.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.