Dilemă (3)

Sau "De ce bloggerii mari trebuie să îi sprijine pe cei mici?". Pentru început cred că putem cădea de-acord asupra unei chestii: sunt un blogger mic. La 300 de unici pe zi nu cred că se pune problema altfel. Să revin la dilemă.

Nu cred că vreun blogger mare are vreo obligaţie morală sau ceva faţă de mine. Dacă eu am intrat în blogosferă mai târziu, nu ştiu cum să spun, dar este doar problema şi vina mea şi nu cred că vreunul dintre bătrâni are vreo vină aici. Doar nu era să mă tragă de mână pe stradă şi să-mi spună: "Fă-ţi blog, fraiere!".

Mai mult, consider că majoritatea (ca să nu spun toţi) bloggerilor mari sunt oameni de bun simţ care apreciază bloggerii care muncesc, scriu, se zbat, etc. şi exemple sunt cu duiumul. Cabral bagă cam pe oricine în blogroll. Pentru că este un mare domn. Arhi are un blogroll extrem de lung. Dacă îi place cum scrii te adaugă. VisUrât organizează concursuri pentru adăugare în blogroll, astfel încât cei care merită sunt adăugaţi acolo. Şi acestea sunt doar câteva exemple, mai la îndemână.

Nu înţeleg ce vor alţii mai mult. Când eşti începător un link de pe o pagină cu PR4 sau PR5 este pomană curată. Ce aţi vrea? Ode şi articole cu dedicaţie? Bannere? Nu este corect să ceri mai mult decât poţi tu însuţi oferi.

Sincer, mă disperă şi pe mine cerşetoria asta. Credeţi că mie nu mi-ar place un loc la Zoso în blogroll, de exemplu? Sau să fiu şi eu parte din cartel? Dar ştiu că încă nu merit, lucru care mă motivează să scriu mai mult şi mai bine astfel încât, pe merit, să fiu şi eu cândva parte din cartel, care pe vremea aia o fi Blog30 sau 50 sau 100.

Unde este mândria de a primi o promovare pe merit? Unde este abordarea pragmatică a problemei traficului, utilizatorilor, şamd? Unde este demnitatea, până la urmă?

Nu pot să înţeleg de ce au unii pretenţia de a fi ajutaţi cu mai mult decât este rezonabil posibil. Nu înţeleg. Şi nu pot să nu remarc pe multe bloguri anumite abordări greşite gen înjurături adresate celor mari, furturi diverse, etc.

Cred că diferenţa dintre un blogger mare, un viitor blogger mare şi un blogger mic este dată de mentalitate şi de percepţia sinelui. Am certitudinea că atâta vreme cât un blogger se simte mic şi scrie mic, este mic. Doar că unii luptă pentru a se dezvolta, pentru a creşte iar alţii doar se plâng şi aşteaptă să li se facă şi să li se dea. Halal!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.