12 Comentarii

 1. daniel 19 septembrie 2011 la 08:32 - Raspunde

  ma gandesc ca in o anumita masura poate sa fie si pirateria, dar uneori si preturile destul de ridicate la discuri, am vazut parca evanescence au precomanda la ultimul album ce il vor lansa in curand, pretul parca era de 9,99$ pe iTunes, eu unul nu sunt dispus sa platesc suma asta pentru 12 piese, convertiti in lei este o suma destul de mare considerand venitul nostru

  • Robin Molnar 19 septembrie 2011 la 19:44 - Raspunde

   Dar aici nu este vorba despre piese, ci despre cât înseamnă muzica aia pentru tine.

 2. zoologika 19 septembrie 2011 la 08:43 - Raspunde

  Niet man. Ca tot vorbesti de filme uita-te la pornache. Crezi ca astia investesc mai putin de cand cu pirateria? Si oare nu se pirateaza pornache? Calitatea filmelor tine strict de continut (scenariu, regie, actori, presatie etc.) si de publicul caruia ii este desinat. S-ar putea sa fie si un lucru pozitiv in piraterie. Anumiti indivizi convinsi de produs dar care nu si-l permit vor incepe sa-l consume corect cand vor avea cash. Si sa nu ma iei cu e 10 lei biletul la film sau un dvd ca tu nu te duci la film o data pe luna.

 3. Compass 19 septembrie 2011 la 11:06 - Raspunde

  Nu canta ei prost din cauza pirateriei, canta asa pentru ca n-au talent.

  • Robin Molnar 19 septembrie 2011 la 19:49 - Raspunde

   Păi acum depinde și de ceea ce casele își permit să vândă.

 4. TNH 19 septembrie 2011 la 11:38 - Raspunde

  Eu piratez, dar nu orice. Adică dacă e moca nu înseamnă că trebuie să descarc totul de pe net, că doar nu-mi fac depozit. Și nu, nu mă mândresc cu asta, doar îmi asum vina pentru că știu că și pirateria duce în jos arta. Am cumpărat și muzică, dar și câteva filme. Majoritatea erau la preț redus împreună cu ziare sau reviste, dar câteva au fost la prețuri exorbitante pentru mine, ceva de genul 1 CD = 20% din salariul meu.

  Ca regulă generală, piratez chestii care se găsesc rar/deloc de cumpărat. Poate va exista vreodată o arhivă care să cuprindă tot conținutul media creat, iar înscrierea în arhivă să poată fi făcută de către oricine pe baza unei copii autorizate, nu doar de către autori (pe care uneori îi doare la patină). Hostingul și drepturile de autor ar trebui transformate într-o taxă de accesare, oricât ar fi ea de mare, iar copierea să nu fie posibilă. Astfel, pirații care fac share la Candy Candy n-ar mai fi salvatorii unui serial ce nu se va mai difuza niciodată* și care nu poate fi distribuit nici pe DVD, ci niște hoți ordinari.

  Pe de altă parte credeam că artiștii sunt artiști, adică au talent la muzică, la pictură, la dans, la făcut filme. N-o să înțeleg niciodată de ce un om lipsit de talent încasează suficienți bani încât să-și permită cele mai extravagante fițe, pe când unul talentat de-abia se descurcă cu banii, mai ales că de obicei sunt piratate filmele și muzica de duzină.

  *niciodată, adică in our lifetime.

  • Robin Molnar 19 septembrie 2011 la 19:51 - Raspunde

   Are sens, că cineva trebuie să păstreze patrimoniul.

 5. Daniela 19 septembrie 2011 la 13:56 - Raspunde

  Nu cred asta! Am vazut ca la RMA 2011 multi “cantareti” au facut playback ceea ce m-a facut sa cred ca artisti nostri nu isi stiu piesele si ca nu sunt in stare sa-si cante propria piesa.

  • Robin Molnar 19 septembrie 2011 la 19:53 - Raspunde

   Păi sunt piese grele, cu 12 – 16 versuri…

 6. Nelly 19 septembrie 2011 la 15:55 - Raspunde

  Nu neaparat. Scaderea calitatii actului de a trai cred ca a afectat actul artistic.

  • Robin Molnar 19 septembrie 2011 la 19:53 - Raspunde

   Foarte interesantă teoria asta, genială chiar! 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.