Două idei normale pentru CFR

În secolul manipulării informației și a sistemelor informatice orientate spre cerințele clientului (în timp ce acum 20 de ani era orientat spre cerințele procesului), la CFR nu poți să ceri un bilet la geam sau la ușă, ci trebuie să te mulțumești cu locul pe care ți-l dă sistemul.
Apoi, pe lângă problema câinilor comunitari, în patrimoniul național mai avem o problemă culturală națională: românul nu-și știe locul. Imaginați-vă cât de frapați sunt străinii care, primind un bilet cu loc, își găsesc locul ocupat.

Hai să începem cu lucrurile mărunte.

12 Comentarii

 1. Mariuskl 29 ianuarie 2011 la 12:56 - Raspunde

  Mda, am patit si eu ceva de genul in rapidul de Timisoara – Bucuresti. Ma duc, vad ca locul e ocup, e aglomerat ca naiba acolo, apai imi zic ca mai bine ma duc mai inapoi si stau intr-unul din multele locuri libere care erau accesibile. Pentru ca si sistemul asta de generare al biletelor nu poate sa de-a pe bucati (sunt 4 locuri cu masa, sa dea pe……masa sau ceva de genul). Astfel incat intr-un capat al vagonului era plin, iar in altul era gol. Funny….not.

  • Robin Molnar 29 ianuarie 2011 la 16:56 - Raspunde

   Problema este una atipică: avem atâtea feluri de vagoane, încât nu văd cum se poate da altfel.

 2. RCA Ieftin 2011 29 ianuarie 2011 la 13:58 - Raspunde

  Degeaba le dăm idei, că nu le pun niciodată în aplicare. Abia mai stă pe şine CFR-u, ca mai toate firmele de stat de la noi.

 3. Ana 29 ianuarie 2011 la 15:44 - Raspunde

  Hmmm, poti cere un anumit loc. Eu am cerut si mi-a dat. Bine, a fost cu ceva timp inainte de calatorie si am cerut “locul cu numarul ___” nu “un loc la geam/ usa” 🙂

  • Robin Molnar 29 ianuarie 2011 la 17:07 - Raspunde

   Aha. O să încerc. Știu niște locuri la geam.

 4. Ciprian 29 ianuarie 2011 la 20:46 - Raspunde

  Este vorba doar de mentalitatea oamenilor.Mai avem mult pana vom ajunge sa traim cum traiesc cei de afara.La fel putem vb si de cedarea locului (in metru sau RATB) unui om batran sau unei persoane de sex feminin.Noi suntem aceia care nu vrem sa ne schimbam.

  • Robin Molnar 30 ianuarie 2011 la 12:08 - Raspunde

   Ți-am editat comentariul scoțând linkul. Ești binevenit să comentezi, dar cu un alt link. Cel înspre instrumentele de copiat nu este pe gustul meu, conform TOS (vezi în footer).

 5. Moga Florin 29 ianuarie 2011 la 23:44 - Raspunde

  Românul nu e obişnuit cu astfel de chestii. Ma refer la romanul de rand care circula de la Cotobreliste la Viseu, cu personalu. Nu stie care e faza ca fiecare sa aiba locul lui. E ca la cinema, daca ocupi locul altuia, ala ocupa locul altuia si tot asa, ar fi o debandada, deaia are fiecare locul lui. Se urca in rapid sa ajunga la bucuresti si nu stie de ce se enerveaza omul a carui loc a ocupat.

  Cat despre locuri, din cate stiu eu iti da cam ce loc vrei daca e liber.

  Oricum, CFR e de tot rahatu. C****e frate romane, c****e fara rusine.

 6. Moga Florin 30 ianuarie 2011 la 13:53 - Raspunde

  Vineri seara am venit acasa, dar cu personal. De ce întrebi? 😀

  Dar chiar am auzit o discuţie la ghişeu. Doi soţi mergeau de la Oradea spre Bucureşti. Au cerut locuri unul lângă altul. Şi le-a dat. Acum nu ştiu dacă îţi poate da la geam sau la uşă 🙂 probabil nici ele nu ştiu unde sunt locurile.

  • Robin Molnar 30 ianuarie 2011 la 22:39 - Raspunde

   Mi-e teamă că este mai complicat decât atât. Am cerut astăzi un loc anume, l-am primit și era țeapă. Într-un vagon cu trei locuri în compartiment aș fi stat la geam. Așa, aveam loc la ușă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.