Electoratul român

Electoratul român, inclusiv subsemnatul, este format, în proporţie de 100%, din gâşte metalice. Ăia mai deştepţi s-au resemnat şi nu se mai duc la vot.

Ăilalţi, mai puerili, au fost. Inclusiv subsemnatul. Şi m-am dus ca un bun cetăţean. M-am dus bou şi m-am întors vacă nebună nu altceva. Am sperat până în ultima clipă că numirile se vor face în funcţie de competenţe şi experienţă, conform algoritmului de aici. Ce vacă cu bile am putut fi. Bou cu rulmenţi, nu altceva.

Numirile se vor face în continuare după funcţiile politice şi după spatele fiecăruia. Şi ei, votaţii, îşi împart acum posturile şi salariile. Şi multe companii de stat, adevărate vaci de muls din munca noastră, a metalicilor plătitori de taxe. Cred că în ziua de azi să ajungi politician este o investiţie care se amortizează. Ai bani, ajungi sus să faci şi mai mulţi bani. N-ai bani? Marş la plătit de taxe şi impozite.

Îmi sare orzul când mă gândesc cu cât elan se luptau ei în campania electorală şi felul în care acum se sprijină unii pe ceilalţi întru binele ambelor părţi, dar nu şi al poporului. Mi se pare dezgustător, revoltător şi greţos de-a dreptul să văd cum fazanii îşi împart găina cu ouă de aur.

Suntem nişte gâşte pentru că privim impasibili cum porcii au devenit oameni politici iar oamenii au devenit câini. Suntem nişte gâşte metalice pentru că nu putem să ne descotorosim de ei. Poate pentru că nu ne mai pasă.

8 Comentarii

 1. Autogreen 27 februarie 2009 la 05:39 - Raspunde

  Electoratul roman nu stie pe ce lume traieste, se voteaza cu oricine, nu conteaza ca doar a iesit din puscarie. Daca puneti sa candideze un absolvent de managementul afacerilor la Oxford, cu experienta in administratie impotriva unuia cu patru clase, pot sa va spun ca nu are nicio sansa, tara asta arata asa pentru ca numai atat meritam noi ca oameni.

 2. Adi 27 februarie 2009 la 06:00 - Raspunde

  De ce esti asa sigur ?
  Managementul afacerilor la Oxford, in Romania il poate face şi unul cu 4 clase.
  Toti suntem doxa 😀 😀

  • Robin Molnar 27 februarie 2009 la 07:52 - Raspunde

   :woohoo: Îţi trebuie vreo 8 clase să pricepi cursul ăla… :woohoo:

 3. Perti 27 februarie 2009 la 07:38 - Raspunde

  Las` ca nu esti singur! 😆 Si eu am crezut in unii si-au iesit altii! 😛
  Da` poza-i tare de tot, unde-i facuta?

  • Robin Molnar 27 februarie 2009 la 07:53 - Raspunde

   :woohoo: Poza e făcută în Timişoara. :woohoo:

 4. Perti 27 februarie 2009 la 07:59 - Raspunde

  Aia banuiam! 😛 In ce zona? 🙂

  • Robin Molnar 10 martie 2009 la 06:36 - Raspunde

   :woohoo: Podul Michelangelo/ Parcul Culturii (Rozelor). :woohoo:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.