Eroi în războiul altora. Serios?

La PRO TV a fost o ştire despre un soldat căzut în Afganistan (şi unul rănit), având titlul "Eroi în războiul altora". Acest lucru m-a indignat până peste poate. Pentru că este şi războiul nostru, ca membri NATO.

Desigur, se vor găsi mereu papagali care să aibă argumente contra. Eu am alte argumente: faptele. Ne e mai bine în NATO? Au crescut investiţiile străine în ţară? Ne mai ţâţâie fundul că vin ruşii peste noi? Aşa că nu, nu cred că formularea este corectă.

Într-adevăr, este tragic. Da, este trist. Dar eu nu uit ziua cea tristă când cei de la TVR au prezentat, cred că acum un deceniu, ştirea conform căreia talibanii au cucerit capitala Kabul. Sincer, ţin minte ziua aia, chit că eram doar un puştan. Ţin minte rapoartele despre violurile şi crimele ce aveau loc zilnic, despre haosul general instalat într-o ţară blestemată de proprii ei cetăţeni (a se vedea că seamănă întrucâtva şi cu alte ţări, mai mult sau mai puţin europene).

2 Comentarii

  1. ocsike 23 februarie 2010 la 16:17 - Raspunde

    Într-adevăr e trist și tragic, dar să nu uităm că asta este meseria lor, cu avantajele și deyavantajele ei… și armata nu mai este obligatorie… și am mai auzit că lista de așteptare, pentru teatrul de operațiuni NATO, este destul de lungă…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.