2 Comentarii

 1. Tudor 25 iulie 2016 la 22:23 - Raspunde

  Cred ca intelegem lucrurile diferit.

  Nu i s-a permis delegatiei Rusesti sa participe la Jocurile de la Rio, ci decizia legata de vinovatia sau nevinovatia unui atlet suspectat de dopaj a fost mutata catre fiecare for decizional care se ocupa cu acel sport.

  https://www.theguardian.com/sport/2016/jul/24/russia-team-escape-blanket-ban-ioc-rio-olympic-games

  Treaba asta vine ca urmare a acestei decizii:

  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/13/russian-athlete-competing-under-a-neutral-flag-at-the-olympics-branded-a-traitor

  O sportiva a putut dovedi ca n-a facut parte din sistemul de dopaj institutionalizat si nu a fost gasita dopata in alte competitii, asa ca a primit unda verde.

  Practic, dupa decizia de ieri a CIO, fiecara atlet rus trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia, la fel ca si atleta de mai sus. Insa daca iei in considerare urmatorul citat : ” The IAAF reportedly rejected bids from 67 Russian athletes who applied for individual dispensation” , realizezi ca sunt sanse foarte mari ca aproape toti atletii care acum ar avea voie sa participe la Rio, nu vor reusi sa o faca din cauza ca nu vor avea dovezi credibile.

  Pe scurt, Rusia nu are acces cu toti atletii in Rusia, ci fiecare atlet trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia. Daca nici unul nu va reusi, delegatia Rusiei nu va fi prezenta la Rio. Poate sa trimita pe unul sa tina steagul si atat 🙂

  La o adica, este o decizie oarecum echilibrata, oricat de mult suntem impotriva celor care triseaza cu substante interzise. Ar fi absurd ca de exemplu echipa de Handbal a Romaniei sa nu poata participa la Rio daca s-a descoperit un intreg sistem de dopaj la lotul de canotaj?

  Cam la fel si aici, e oarecum drastic sa-i taxezi si pe sportivii din Rusia care nu s-au dopat, doar din cauza ca ceilalti 99% au facut-o. Asa cei nevinovati pot continua sa-si dovedeasca nevinovatia, dar cei vinovati si partasi la sistemul de dopaj nu vor avea sanse sa scape basma curata si implicit nu vor participa. Cei curati apuca sa participe, cei dopati stau acasa.

  • Robin Molnar 25 iulie 2016 la 23:20 - Raspunde

   Un atlet rus care n-a vrut să se dopeze a cerut și a primit cetățenia română și participă din partea noastră. Soluții, deci, sunt.

   Dar ceea ce a făcut CIO mi se pare un act de lașitate și de spălat pe mâini.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.